İşte adaylar!

Önce şunu söyleyelim. Hiçbir siyasi partinin programında Anayasa'ya aykırı bir şey yazmaz: her parti her kesimde kabul görecek güzel başlıklarla süslerler programlarını. İşte bu güzel başlıkları hayata geçirmek için de sözlerine güvenilir; yani, dün dediğini bugün inkâr etmeyecek, toplumda bilgi ve deneyimi ile isim yapmış güzel insanlar gerekir.

Hangi parti Aykut Erdoğdu gibi düzgün birini veya Melda Onur gibi her yere koşan ve halkın yanında yer alan bir ismi saflarında görmek istemez!

Öyle sanıyorum ki Adalet ve Kalkınma Partisi de Erzurum milletvekili aday adaylarından Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'ü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kendi tarafında görmek isteyecektir.

Zaten aldığımız son kulis bilgileri de bu yönde sinyal vermeye devam ediyor. Kim istemez ki!

Bundan önceki genel seçimlerde Erzurumajans'ı ziyaretinde tanıştığım ve bir saatlik sohbetle tanıdığım Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, hangi partiden olursa olsun, bilgisi, birikimi ve fikirleri ile memlekete faydalı olacağını düşündüğüm isimlerdendir. Yüksek lisansını ve doktorasını yurt dışında tamamlayan ve de iktisat dalında ismi önemle anılan Prof. Dr. Karagöl'ün, Sosyal Yardımlar ve Yoksulluk konularındaki düşüncelerinin yanı sıra bölgesel kalkınma hakkındaki fikirleri de bölge insanına umut vermekte.

Asla iddia değil!.. Sadece tahmin. Göreceksiniz Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Erzurum'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin listelerinde yer alacaktır. Ve bana göre de almalıdır.

Listenin kaçıncı sırasında yer alır; ya da Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını sürdürür mü; onu şimdiden bilecek kadar kâhin değilim; ama adını andığım aday adayının, iktidar partisinin (AKP) Erzurum listesinde yerini alacağını düşünenlerdenim. Çünkü bu memleketin böyle değerleri, ister iktidarda olsun, ister muhalefette mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer almalıdır.

Bugünlerde kavgaların kasırga gibi estiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bilgisi ve bilimsel duruşuyla Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'e bir Erzurumlu olarak ihtiyaç var derim.

Düşüncelerimi ve dünya görüşümü bilenler bilir. Ve her zaman şunu da söylerim ki; benim için partiler değil, kişiler önemlidir.

Evet, kişiler önemlidir. Kişilikleriyle ve bilgileriyle ve de bu memlekete olan sevdalarıyla olan şahsiyetler benim için değerlidir. Keşke tüm partiler ön seçime gidebilse, biz seçmenler de " senin şerefine, namusuna, bilgine güvenerek, seni vekilimiz olarak tayin ettik," diyerek, seçeceğimiz isimleri Meclis'e gönderebilsek.

İşte o zaman Melda Onur, Aykut Erdoğdu, Umut Oran, Erdal Tanas Karagöl, Abdüllatif Şener, Ali Babacan, Sinan Oğan ve burada isimlerini yazamadığım birçok kişi neler yapmaz ki bu memleket için! Kimler mi aday olmalı?
S
aydım ya isimleri! 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DOĞRU VE 9 KÖY 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum Milletvekili olup da Ankara`dan Erzurum`a geri dönen 3 vekil ismini sıralayın size hak vereceğim.. Bu şehir sahipsiz memleket olarak adlandırılır. anlatılanlarda, yazılanlarda sizin dostluğunuza binaen yazdığınız yazılarda bizi ikna etmiyor. Milletvekilliği bu şehirden kaçıp tekrar geri dönmeme yoludur. bunu artık kanıksadık, inancımızda kalmadı. baştaki cümlemi tekrarlıyorum. vekil olup hangi partiden olursa olsun Erzurum`a dönen 3 vekil ismi sayın lütfen. bir sonraki yazınız bu sayımlar üzerine olsun rica ediyorum.

  • arkadş 01 Ocak 1970 02:00

    öfffffffffffff