Siyaset Haber Girişi : 05 Mayıs 2018 12:10

İYİ Parti'de Cemal Şengel sürprizi...

İYİ Parti'de Cemal Şengel sürprizi...
24 Haziran seçimleri yaklaşırken, İYİ Parti’den sürpriz bir isim adaylık müracaatı yaptı.
Erzurumajans-24 Haziran seçimleri yaklaşırken, İYİ Parti’den sürpriz bir isim adaylık müracaatı yaptı. Erzurum milletvekilliği için aday adayı olan ve bugün Ankara’da genel merkezden başvurusunu yapan Erzurumlu iş adamı Cemal Şengel “bu yarışta bende varım” dedi. 

Siyasi kulislerde, İki dönem Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanlığı yapan Cemal Şengel aday adayı olması, “Erzurum’dan müracaat eden isimler arasında, en ciddi aday” yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Erzurum’da her kesimde karşılığı olan Cemal Şengel’in İYİ Parti safında olması,  aday bulmakta zorluk çeken parti teşkilatlarında da heyecan uyandırdı. 

Cemal Şengel kimdir?

Cemal Şengel, 9 Ekim 1959 tarihinde Erzurum’da doğdu. Babası müteahhit, Annesi ev hanımıydı. Beş çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Şengel, ilköğrenimini, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.

İş Hayatına seyyar satıcılıktan başlayıp, ülkenin önemli müteahhitleri arasında gösterilen Cemal Şengel Türkiye’nin birçok yerinin fiziksel yenilenmesine katkıda bulundu. Her zaman hizmet için çalışan Şengel, pek çok sosyal derneklerin Yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Çocuk Esirgeme, sosyal hizmetler gibi derneklerin yönetim kurulu başkanlığını yapan Şengel, Kimsesiz yuva çocuklarının babası olduğu kadar, spor, sanat ve kültür hizmetlerinin de gelişimine katkıda bulunmuş kişidir.

Başkaları ve Toplum için hizmet anlayışını benimseyen Şengel,  Erzurumspor yönetim kadrosu,  Maltepe Erzurumlular vakfı üyesi ve 2010-2018 yılları arasında Doğu Anadolu İhracatçılar birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Cemal Şengel evli ve iki çocuk babasıdır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.