Siyaset Haber Girişi : 04 Ocak 2024 22:17

İYİ Partililer 'Meclis Üyeliği' garantisi mi aldı?

İYİ Partililer 'Meclis Üyeliği' garantisi mi aldı?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erzurum eski Milletvekili Naci Cinisli, eski il başkanı ve ilçe başkanlarının AK Parti'ye katılmasından sonra "AKP adamlarını törenle yuvaya çekiyor. Şaşırmadım" paylaşımında bulundu.

İYİ Parti önceki dönem il başkanı Fatih Güneyin ile yine önceki dönem Yakutiye ilçe başkanı Ömür Dadaş ve Aziziye ilçe başkanı Osman Temur teşkilatlarıyla birlikte partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı.

 

Parti rozetlerini İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun taktığı törenin ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Cinisli, “Milletvekilliğim döneminde Erzurum‘da dışarıdaki AKP’lilerden çok asıl içimizdeki AKP’lilerle mücadele etmek zorunda kaldım. Dışarıdakilerle başa çıktım, içimizdekilerle başa çıkamadım. İçimizde olduklarını biliyordum da, bu kadar aleniliği beklemiyordum. AKP adamlarını törenle yuvaya çekiyor. Şaşırmadım” diye yazdı.

 

 

“İL BAŞKANIYLA PROBLEM YAŞADIK”

 

Bu arada geçen 15 Kasım’da İYİ Parti Grup Toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in kürsüye davet ederek, “Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkan adayımız” diyerek tanıttığı eski İl Başkanı Fatih Güneyin, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Ensar Nuhoğlu ile problem yaşadıkları için partiden istifa ettiğini söyledi. Güneyin, , “Ben de arkadaşlarım da bundan sonra AK Parti neferi olarak partiye hizmet vermekten gurur duyacağız. Yeni gelen il başkanımızla anlaşmazlıklarımız oldu. Çünkü Erzurum’u da bilmiyordu. Kendisi aslen Erzurumlu ama burada yaşamadığı için burayı bilmiyor. Bazı sorunlar yaşamaya başladık. Sonrasında da AK Parti bize yakın geldi o yüzden geçiş yapmak istedik” diye konuştu.

 

 

MECLİS ÜYELİĞİ ŞARTIYLA MI?

 

İYİ Partililerin AK Parti’ye geçişi bir takım iddiaları da beraberinde getirdi. Fatih Güneyin, Ömür Dadaş ve Osman Temur’un AK Parti’ye katılmasında Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu’nun rol oynadığı ve Meclis üyeliği garantisi verildiği öne sürüldü. HABER MERKEZİ