Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2024 11:11

Jandarmayı kör etti, serbest kaldı!

Jandarmayı kör etti, serbest kaldı!
Erzurum?da kavgaya müdahale ederken Jandarma Başçavuş Mustafa Yaşar?ı attığı taşla kafasından ağır yaralayan Hilmi Karip, 6 ay sonra serbest kaldı. Bu süreçte 5 ameliyat geçiren Başçavuş Yaşar bir gözünü kaybetti. Askerin eşi yaşananlara isyan etti.

Erzurum’un Pasinler ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan olayda iki aile arasında kız meselesi yüzünden çıkan kavgada Hilmi Karip (47), Jandarma Başçavuş Mustafa Yaşar’a (45) taşla saldırdı.

 

Kafasına atılan taşla ağır yaralanan Yaşar’ın sol elmacık kemiğinde 20, burnunda ise 3 kırık meydana gelirken kafatasında da çatlaklar oluştu. Jandarma Başçavuş Yaşar, sol gözünü ise tamamen kaybetti. 

 

 

3’üncü duruşmada serbest!

 

Ailesiyle birlikte Jandarma personeline taşla saldıran Hilmi Karip hakkında ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açıldı. Tutuklu yargılanan Karip, geçtiğimiz 25 Ocak günü davanın 3’üncü duruşmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yalnızca 6 ay tutuklu kalan saldırgan, Jandarma Başçavuş’un ailesiyle birlikte yaşadığı ilçeye geri döndü. 

 

Devletin askerinin canı bu kadar ucuz mu?

 

Tedavisi süren ve davanın sonuçlanması için kati raporu bekleyen Jandarma Başçavuş Mustafa Yaşar’ın eşi Nebahat Yaşar, duruma tepki göstererek, “Bunca yaşanan olaydan sonra serbest kaldığını öğrenmemiz bizi daha çok üzdü. Serbest kaldığı gün bile eşim yine ameliyattaydı. Gerçekten zor zamanlar geçiriyoruz, can güvenliğimiz yok. Devletin askerinin canı bu kadar ucuz mu? Bir an önce yeniden cezaevine girmesini ve en kısa sürede de en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

 

 

Depremde evini kaybetmiş

 

Aslen Hataylı olan Jandarma Başçavuş Mustafa Yaşar’ın ise normal şartlarda geçtiğimiz yıl emekli olduğu ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evi yıkıldığı için çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Çalışma süresini 1 yıl daha uzatan Başçavuş Yaşar’ın amacı yıkılan evinin yerine yenisini almaktı. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cezalar Ağırlaştırılsın 03 Şubat 2024 10:16

    Aramızda istemiyoruz bu insanları

  • Ali er 01 Şubat 2024 19:34

    Şeri kanuna göre göze karşılık gözünü çıkarması jandarmanın üzerine haktır. 6 ay yatmakla bu ceza ödenmez.