Kabinede 2 Erzurumlu Bakan olmasına ben de sevindim ulan!

Bir anda totodan çıkan Mehmet Sekmen aday gösterildiğinde farkettim ilk.

Ben ne yapayım, ne edeyim diye düşünürken, baktım üzülenden çok sevinen var.

Hele de o en çok sevinenlerin Sekmen'in getirildiği o göreve talip olanların olduğunu görünce, benim de acilen buna sevinmem gerektiğini anladım.

İnanılacak gibi değildi!

Hatta koca koca bir sürü adam, 'Sekmen aşağı, Sekmen yukarı' deyip duruyor, adamı biraz da biz sevelim diye bırakmıyorlardı bile.

***

Yapacak bir şeyim yoktu.

Madem onlar da bu işe seviniyordu, daha bana ne oluyordu?

Bıraktım yakasını.

Ben de sevindim gitti!

***

Bir iki gün öncesine kadar Fazilet Dağcı Çığlık'ın Bakan olma ihtimali konuşuluyordu.

Ciddi ciddi Recep Akdağ'dan sonra Erzurumlu bir vekilin Bakan olacağı gündemdeydi.

Hatta ve hatta kimse bilmiyor ama ben biliyordum.

Yeni kabinede Bayındırlık Bakanlığı için Muhyettin Aksak'ın bile Bakan olacağı konuşuluyordu.

Sevinmem gereken haberdi bunlar.

Nihayetinde Erzurumlu bir vekilimiz bir şekilde Bakan olarak görev alacaktı.

Ama dün Başbakan tarafından açıklanan bakanlar listesinde Erzurum vekillerinden kimse yoktu.

Ben ne yapayım, ne edeyim diye düşünürken, baktım üzülenden çok sevinen var.

İnanılacak gibi değil.

Koca koca adamlar, Erzurum vekillerinden birinin Bakan yapılmasına üzülmemiş, ama sevinecek bir şey bulmuş, baktım kabinede iki Erzurumlu Bakan olmuş diye bayram ediyorlar!

***

Yapacak bir şeyim yoktu.

Madem onlar da bu işe seviniyordu, daha bana ne oluyordu?

Bıraktım yakasını.

Ona da ben de sevindim gitti ulan!

---

NOT 1: Hiç ala-verem de olmadı. Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gitmesine ne bileyim, ben de çok sevindim.

NOT 2: İlçe belediye başkan adayları henüz belli olmadı. Son ana kadar kim ne diyorsa ben hiç birine inanmayacağımı bir kere daha belirtmek istiyorum. Merkez ilçeler için de Sekmen gibi totodan isimler çıkarsa ben ŞAŞIRMAYACAĞIM!

NOT 3 : CHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayını bayağı bir merak ettim. Hakıında hep iyi şeyler duyduğum CHP adayını bugün yarın bulup, düşüncelerimi sizinle bir paylaşmak istiyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • önce erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    ithal erzurumlular sende takıntı olmuş gibi.Bak kardeşim mesele ithal veya yerli meselesi değil .besicilik mi yapıyoruz. önemli olan bu erzurum o koltuk sahiplerinden ne bekliyor ve o koltuğa oturan kişilerin o beklentiyi karşılayabilme kapasiteleri nedir.on yıldır yerli olan biri erzurumu yönetti. o zaman sesini çıkarma.artı mevcut milletvekillerine sen bakanlık verirmisinki başbakanda versin.neyseki sizin ithal diye erzuruma sokmayacağınız insanlar sayesinde iki bakanlığımız oldu.

  • R. YILDIZ 01 Ocak 1970 02:00

    çok keyifle okudum... Hem muhtevası hem dili çok güzel bir yazı . Tebrik ederim R.YILDIZ ANKARA

  • MUZAFFER ŞAHİN İSPİRLİ 01 Ocak 1970 02:00

    VEDAT bey muhakkak her gün yazılarınızı okurum.bazen yorum yazmam, bazan yazarım bu sefer yorum değilde sizden bir şey rica edeceğim,nede olsa sizin kolunuz bizden uzun ve geniş kitlelere ulaşabiliyorsunuz abi bu günki alans haberlerinde iki kardeşin ameliyat olması gerekiyormuş fakat maddi imkansızlıktan dolayı olamıyorlarmış (parkinson ) bunu okudum helede nuray kardeşimizin göz yaşları hiç durmuyormuş,onun o göz yaşlarını durdurmak için bir yazı yazarda bir kaç iyilik severe ulaşırsanız çok büyük sevap kazamnmış olursunuz sizden rica ediyorum.hadi bir el atın NOT Bu aileyı tanımıyorum

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    pireler berber develer tellal iken bursa köy iken şehir olan erzurum saltuklu selçuklu osmanlı hatta hz musa a.s zamannında şehir olduğu söylenen şehir bugün nufusuna bak palandökene gelen turisti kongre caddesinde cağ kebap yemeğe götürelim.o güzelim kamburoğlu hanı gümrük cami gümrük hamamı alipaşa mahlesi vs ortada tarihi doku yok şehir kimliği yok bu güne kadar burada yaşayan insanlar burda başkanlık yaptı hangisi bu şehire kimlik kazandırdı hangisi bilerek icraat yaptı halkın eğiteleceği binayı söküp meydan yapıyorlar caddeleri istimlak etmeyip alt geçit yapıyorlar kısacası sayın vedat bey kardeşim bu bizim kaderimiz diyelim vesselam

  • Berdan Ertaş 01 Ocak 1970 02:00

    Vedat Bey yazılarınızın hayranıyız, değme İstanbul yazarlarına değişmem yorumlarınızı, saygılar..Bu arada dünkü yazınızda gördüğüm resminizde de ne kadar çok Komser Kolomboya benzediğinizi farkettim e mailinizide bilmediğimden mecburen burdan yazayım dedim.