Erzurum Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2023 17:30 Haber Girişi : 26 Ekim 2023 11:22

Kadın avukata 'kızımı boşadın dayağı'

Kadın avukata 'kızımı boşadın dayağı'
Erzurum'da anlaşmalı olarak boşanan çiftin duruşması sonrası eş Bahar Yılmaz'ın anne babası, damatları Resul Yılmaz'ın avukatına saldırdı.

Meydan dayağı atılan avukat, karı kocadan şikayetçi oldu. Tutuklanan çift, 40 gün sonra geniş güvenlik önlemleri altında hakim karşısına çıktı. 

 

Geçtiğimiz Eylül ayında Erzurum 2. Aile Mahkemesi’nde anlaşmalı olarak boşanan Resul-Bahar Yılmaz çiftinin duruşma sonrası ortalık savaş alanına döndü. İddiaya göre eş Bahar Yılmaz’ın anne babası Sıtkı ve Yıldız Karataş, önce damatları Resul Yılmaz’a saldırdı. Müvekkilinin yanında bulunan avukat Maşide Şevval Özdemir ise çıkan arbedede darp edildi. 

 

Müvekkili Resul Yılmaz’la birlikte duruşma sonrası adliyeden ayrılmak üzere çıkan avukat Özdemir, iddiaya göre Yılmaz’ın kayınvalidesi tarafından saçından çekilip, omzuna yumruk atılarak şiddete uğradı. Olaya müdahale eden polis memurlarına da direnen Sıtkı-Yıldız Karataş çifti, şikayet sonrası darp, hakaret, tehdit ve polise mukavemet suçlarından tutuklanmıştı. 

 

 

Olay günü çıkan arbedeye müdahale eden 7 polis memuru da taraflardan şikayetçi oldu. 40 gündür cezaevinde bulunan karı koca, dün 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Avukat Maşide Şevval Özdemir’e destek vermek için çok sayıda avukat duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan da katıldı. 

 

"Çocuklarımın yuvasını yıktın" 

 

Genç kadın avukat, Karataş ailesi tarafından kendisine olay günü “100 bin lira fazla verseydim de yuvalarını bozmasaydın, çocuklarımın yuvasını sen yıktın, seni de yaşatmayacağım” şeklinde tehditlerde bulunulduğunu ve küfür edildiğini söyledi. Polis memurları ise, kendilerine mukavemet gösterilerek hakaret edildiğini anlattı. Öte yandan avukat Özdemir’in, kayınvalide Yıldız Karataş tarafından darp edildiği de olaya şahit polis memurları tarafından ifade edildi. 

 

 

Duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlanan Sıtkı-Yıldız Karataş çifti ise, olay günü duruşma sonrası damatları Resul Yılmaz’la konuşmak istediklerini, polislerin kendilerini darp ederek konuşmalarına müsaade etmediklerini iddia ettiler. Avukat Özdemir’den de özür dileyen karı koca, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

 

Duruşmaya katılan Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan ise savunmasında “Görevinden dolayı bu olayı yaşayan avukat arkadaşımızın yanında olmak için buradayız. Salondaki birçok avukat kendisini tanımasa bile bugün buraya desteğe geldiler. Bu olay sadece yargılama görevini yerine getirdiği için yaşanmıştır. Bir avukatın darp edilmesi, tehdit edilmesi, hakarete uğraması savcı ve hakimlere yapılmış kadar ağır bir suçtur. Verilecek cezanın bu tip şahısları cesaretlendirecek türden olmamasını talep ediyoruz. O yumruk sadece bir avukata değil, adalete indirilmiştir” dedi. Kaynak: Pusula Gazetesi / Manolya Bulut

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.