Bölge Haber Girişi : 07 Aralık 2010 16:04

Kadın Konseyi'nden 2011 atılımı!..

Kadın Konseyi'nden 2011 atılımı!..
Erzurum Kadın Platformunun bu ayki toplantısı İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Kadın Platformunun bu ayki toplantısı İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Erzurum İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyon Başkanı Reyhan Dağyıkan,2011 Koordinatörlüğü STK Komisyon Başkanı Muhammet Yılmaz ve Meclis Üyesi Merve Küçükali başkanlığında gerçekleşen toplantıda platform üyelerinin 2011 sürecinde Erzurum’da yapacağı çalışmalar değerlendirildi. İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir’de platform üyelerine meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kadın hakları konusunda bu güne kadar yapılan çalışmaları değerlendiren Dağyıkan, "2011 sürecinde kadın dernekleri olarak Erzurum kültürünü ve yemeklerini sergileyeceğimiz bir ortam oluşturacağız. Gelen konuklara kent kültürünü tanıtacağız. Bu konuda yer arayışımız devam ediyor.Kentin kültürel vizyonunu tanıtmak adına çalışmalarımız derneklere yaptığımız iş bölümü ile devam ediyor. Erzurum yemekleri, el sanatları ve hediyelik eşyaları gelen konuklara ikram edilecek.” dedi.

KADIN SİNERJİSİ ÖNEMLİ

2011 STK Komitesi Başkanı Muhammet Yılmaz'da, " STKlarla çalışmalarımızı koordinasyon içerisinde sürdürüyoruz. Son yıllarda kadın STK larının sayısının artması ile Anadolu kadınının modern hayatta daha çok yer alma isteği olduğu görülmektedir. Bu gelişmenin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik hayatta pozitif etkilerinin olacağına gönülden inanmaktayız. Bu bağlamda STKlarla oyunlar esnası ve oyunlar sonrasında koordinasyon içerisinde olacağız. Kadın derneklerinin kültürel tanıtımk anlamında yapacakları çalışmalar için yer arayışımız devam ediyor." dedi.

Toplantının ardından İl genel meclis başkanı ihsan Özdemir, meclis çalışmaları hakkında kadın dernek yöneticilerine bilgi verdi.

Yeni meclis binasını gezen hanımlar, meclis sıralarında oturarak, Başkan Özdemir’den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Özdemir’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentlerin kalkınmasında kadın sinerjisinin önemine değindi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.