Erzurum Haber Girişi : 11 Temmuz 2012 17:00

Kadınların mutfak becerileri görücüye çıktı

Kadınların mutfak becerileri görücüye çıktı
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasına katılan Erzurumlu kadınlar, Türkiye’nin en ünlü gurmelerini bile şaşırttılar.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasına katılan Erzurumlu kadınlar, Türkiye’nin en ünlü gurmelerini bile şaşırttılar.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik bir etkinliğe daha imzasını attı. Erzurumlu kadınlar, SODES desteğiyle yürütülen “Kadınların İstihdamına Destek İçin Eğitim-Üretim-Satış ve Pazarlama Projesi” kapsamında mutfak becerilerini Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yarıştırdılar. Yöresel Yemekler, Modern ve Türk Saray Mutfağı, Pasta ve Hamur İşleri, Butik Ev Ürünleri ve Tatlı kategorisinde yapılan yarışmaya ilgi büyük olurken, yarışma jürisi ise, Türkiye’nin tanınmış gurmelerinden oluştu. Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Naif Bağı, Gurme Yazar Halil Kalafat ve İlker Uğurlu, Polat Renaıssance Yiyecek-İçecek Depertmanı Sorumlusu Asım Türkoğlu ile Dedeman Otel Yiyecek İçecek Departmanı Müdürü Tahsin Kılınboz’un değerlendirme jürisini oluşturduğu yarışmada, birbirinden değişik lezzetler altın madalya için yarıştı.
Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Deniz Köken, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in eşi Dr. Ayşenur Küçükler’in de katıldığı programın açılış konuşmasını Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu yaptı. Tavlaşoğlu, yemeğin sadece insan yaşamı için gerekli görülen bir faktör olmadığını, aynı zamanda bir kültürel zenginlik olduğunu belirtti.

ERZURUMLU KADINLAR, TÜRKİYE’NİN EN ÜNLÜ GURMELERİNİ BİLE ŞAŞIRTTI…

Vali Yardımcısı Özgür Arslan’ın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdiği yarışmada daha sonra yarışmacıların yaptığı yemek, hamur işi ve tatlıların sunumuna geçildi. Ünlü gurmelerden oluşan jüri, yarışmaya sokulan yemek ve tatlı çeşitlerini birer-birer puanlama yaptı.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı ve Gurme -Yazar Naif Bağı, bugüne kadar Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında düzenlenen yemek yarışmalarına katıldığının altını çizerek, Erzurum’daki kadınların mutfak becerileri karşısında hayrete düştüğünü ifade etti. Jüri üyelerinden Gurme-Yazar Tahsin Kalafat da, Erzurumlu kadınların yaptıkları yemeklerin gerek tatları, gerekse sunum şekilleri itibariyle profesyonellikle iç içe olduğunu dile getirdi.
Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmenin ardından derece giren tatlar açıklandı. Altın madalyaların adeta havada uçuştuğu yarışma dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Deniz Köken, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve Dr. Ayşenur Küçükler tarafından verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.