Kahvehanedeyse bir Vali, belli olur o ilin hali!

Yeni Vali'nin Palandöken dağında 'inceleme'ler yaptığını öğrendiğimde ve yerel gazetelerde okuduğumda, ilk düşündüğüm şeydi kahvehaneler! Vali, kahvehane! "Ne alaka?" diyeceksiniz elbette? Çok alakası var efendim, çook! Palandöken dağının incelemesini tamamlamışsa eğer sayın Valimiz, Erzurum'u incelemesi için en uygun ortamdır kahvehaneler diye düşünüyorum! Aslında günümüzde bir Vali'yi bir kahvehanede düşünemiyorum ama niyeyse bizim yeni Vali'yi bir kahvehanede düşündüm! Aslında çok da iyi olurdu hani? Hazır Erzurum'a yeni atanmış iken ve hem de Erzurum'u kısa sürede ve yakından incelemek, tanımak istiyorsa, Vali'nin normal bir kahvehanede çay içip, 'sağa, sola kulak misafiri' olması, bir-iki saat geçirmesi ŞART bile!

***

Gerçi öyle köşelerinden büyük zatlara akıl veren köşecilerden ben de hiç hazzetmem ama, nedense bu yeni Vali'ye akıl değil de bir öneri sunayım istedim. İçimden öyle geldi diyelim! Çok akıllı olduğumdan filan değil elbette, kahvehanelerin Erzurum'un büyük fotoğrafının çekilebileceği stüdyo olduğunu bilmemdendir! Erzurum'u en kestirmeden keşfetmenin yoludur kahvehaneler! Erzurum'un bulunduğu yeri en iyi anlatan yerlerdir kahvehaneler! Sorunlarının anlatıldığı, çözüm yollarının gösterildiği yerlerdir kahvehaneler! Biraz 'afilli' cümleler gibi olacak ama! Yeni bir Vali'ye Erzurum'u en iyi şekilde anlatan bir Vali Yardımcısıdır kahvehaneler! Yeni bir Vali'ye en iyi belediyenin yaptıklarını, yapamadıklarını en iyi anlatan Belediye Başkanlarıdır kahvehaneler!

***

Meslek yaşlantım boyunca henüz 'kahvehanede oturan bir Vali tanımışlığım olmadı' ama Erzurum'un önceliklerini bilen bir vali ile de henüz tanışmış değilim! Ama Erzurum'un sorunlarını da çözüm yollarını da bilemeden giden çok vali tanıdım! İşte ben Antalya'da nam salan bir Vali olarak bize gelen yeni Valinin bir ilk'e imza atmasını, Erzurumlunun ne durumda olduğunu, ne istediğini öğrenmesi için merkezdeki bir kahvehanede görme isteğimi iletiyorum! İlla şu kahvehane diye de diretmiyorum! Ama illa da bir kahvehane diyorum! Çünkü biliyorum ki sayın Vali kahvehanede bir nabız yoklarsa, bu, kendisine yeni çalışma döneminde ışık ve dahi 'referans' olacak! Geldiği günden beri de bazı çıkış ve çabaları ile iyi de bir izlenim bırakan yeni Vali, belki de ilk defa vatandaşın sesini dinleyerek işe başlayan Vali olarak Erzurum tarihine geçmiş olacak!

***

Ben bu yazıyı yazarken aynı zamanda DHA'nın Büro şefi olan benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Erzurum Gazeteciler Cemşyeti yönetim kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, telefonla aradı. Yönetim olarak yarın öğleden sonra, randevu alındığını, yeni Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyarete gideceğimizi bildirdi. Kendisine yeni görev yerinde başarı dileğinde bulunacak, belki çay içerken laflayacağız. Nasip olursa yeni Valimiz ile bu tanışma ve kaynaşma anında, 'uygun bir ortam"bulursam kahvehane teklifimi kendisine ileteceğim. Demesi benden, yapıp yapmaması kendisinin bileceği iş! Baksın Erzurum nerede,ne yiyor, ne içiyor?!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.