KALEKİM Erzurum'da

Havasının sertliği ile bilinen Erzurum'un, "Eski Hesap" denilen sayılı günleri vardır.

Sonbahar gelip yapraklar düşmeğe başladı mı Erzurumlu olan herkes bilir ki 29 Ekim'de kar kapımızı çalar.

Eğer şansımız yaver gider 29 Ekim'de kar yağmazsa, illâki 10 Kasım'da yağar.

Bu gün bahardan kalma bir hava var ve Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından olan Kalekim şehrimizde bir fabrikasının açılışını yapıyor.

Şansımız mı dönüyor ne!

Sanayisini bir türlü kuramayan ve G. Antep, Kayseri ve Konya gibi illere gıpta ile bakan Erzurum'da, tüm özlemimiz öncü yatırımcıların şehrimize gelip yatırım yapmaları olduğundan, hem havanın jestini ve hem de gelen yatırımı sevinçle yorumluyoruz.

Yatırımın ve üretimin şehre olan katkılarının farkında olanlarla birlikte açılıştayız.

İlk konuşmacı olarak kürsüye çıkan İbrahim Bodur'un kızı Sn. Zeynep Bodur Okyay Hanımefendi'nin Erzurum ekonomisi ve kültürü hakkında doyurucu bilgilere sahip olduğunu ve Erzurum'a olan yatırımlarının hikâyesini öğrenmiş oluyoruz.

Konuşma metni içerisindeki "Şirketlerimizden çok devlet için çalışmalıyız" cümlesinden ve "Kadının doğası gereği üretime uygun olduğunu, bu yüzden kadınların üretimde olmaları gerektiğini" ifade eden sözlerinden ince mesajları alıyoruz.

Zeynep Hanım'ın; 2011 oyunları konusunda büyük emeği geçen Eski Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın konuyla ilgili Erzurum'a 28 defa gelip gittiğini söylemesini de vefamız konusunda haklı bir sitem olarak algılıyoruz.

Konuşmalardan, bu yatırımın Erzurum'a gelmesine katkı sağlayanlardan birinin Taner Ardahanlı olduğunu öğreniyoruz.

Yapı kimyasallarında Avrupa 5'incisi olan bir şirketin Erzurum'u tercih etmeleri, elbette ki şehrimiz adına büyük bir kazanımdır ve gelecek için ümit verici bir yaklaşımdır.

Kalekim'in yatırımını, batıda yerleşmiş olan sanayileşme olgusunun tersine çevrilmesi konusunda atılacak ilk adımlardan biri olarak önemsiyoruz.

Yılda 90.000 ton üretim yapacak ve 100 kişiye istihdam imkânı sağlayacak olan bu fabrikanın, Erzurum'un ihracat rakamlarına ve bölge ekonomisine destek sağlayacağına canı gönülden inanıyoruz.

Bu tür yatırımların iş dünyasında da yankı bulmasını ve bir duyarlılık oluşturmasını temenni ediyor ve tercihlerinden dolayı İbrahim Bodur ailesine şükranlarımızı sunuyoruz.

Hayırlı uğurlu olsun.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yatırıma tabiki evet ama Kalekim adından da anlaşılacağı gibi yapı kimyasalları üreten bir firma. Dolayısıyla bu kimyasalları üretirken gerekli arıtmayı yapmazsa Erzurum`un güzelim yeraltı ve yer üstü sularını zehirleyebilir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım ve sahapsız memleket dedirtmeyelim kimseye. Batıda halk duyarlı olduğu için bu şirket Erzurum`a gelmişse ona arıtma olmadan üretim yapılamayacağını hatırlatmalıyız. Kurallara uygun üretime ise tabiki eyvallah.

  • Kadir Sabuncuoğlu/ Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 01 Ocak 1970 02:00

    Uzun yıllardan sonra ilk kez bir büyük kuruluş, Erzurum`u tercih ediyor. Sn. Zeynep Bodur Okyay` a "hoş geldiniz" diyorum, Erzurumlu yatırımınıza sahip çıkacaktır, kendi şirketi olarak kabul edecektir. Ayrıca yatırımın kentte gelmesinde katkıları olanları ve bu konuyu işlediği için Erdal beyi kutluyorum.