Ekonomi Haber Girişi : 22 Ekim 2013 21:21

Kalkınma ajansları Erzurum'da toplandı

Kalkınma ajansları Erzurum'da toplandı
Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Değerlendirme toplantısı açılışı Erzurum'da gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Değerlendirme toplantısı açılışı Erzurum'da gerçekleştirildi.

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Toplantısı Yürütme Kurulunda ülkemizi temsil eden KUDAKA'nın, ilk Genel Kurul toplantısının Erzurum'da düzenlenmesi için girişimde bulunması üzerine açılış toplantısı Palandöken Dağı'nda bulunan Palan Otel'de gerçekleştirildi.

37. Yönetim Kurulu toplantısında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının ağa üye olmasına karar verildi. Yürütme Kurulunda ülkemiz ilk yıl için KUDAKA temsil ediyor. 2 gün süre ile "Genç Girişimciliği, AB Gençlik Programları, Planlama Tecrübeleri, SEENORDA Yol Haritası" konu başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Toplantı da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen yaptığı konuşmada, " Genel, bölgesel, uluslararası çapta kamu kesimi özel sektör ve sivil toplum işbirliği arasındaki ilişkiyi geliştirmek. Bölgesel kalkınmaya ivmek atmak ve benzer faaliyetleri planlayan kalkınma ajanslarımız bölgesel kalkınma konularında farkındalık oluşturmak, iyi uygulama örneklerini paylaşmak, tüm aktörleriyle organizasyon içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik edinimleri bir kalkınma modeline dönüştürmek ortak projeler üretmek, ünovatif uygulamaları paylaşmak ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak. Amacına hizmet etmek için işbirliklerini geliştirmek. Bu kapsamda geçen yıl Kosova'da faaliyet gösteren kalkınma ajansımızın girişimini Türkiye, Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Arnavutluk'ta faaliyet gösteren kalkınma ajanslarımızın iştiraki faaliyetleri ile bu ağa üye oldular. Daha sonra zaten etkileşim içerisinde olan bu ülkelerin oluşturmuş olduğu bu ağ küresel rekabet ortamında uluslararası trendler paralel olarak bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. KUDAKA olarak SEENORDA ağının büyük ülkelerde başta istihdam ve gelir olmak üzere ekonomik ve sosyal göstergelerin iyileştirilmesi, bölgelerarası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına ve dolayısıyla ülkenin genel refahının, istikrarının pekiştirilmesine vesile olmasını ve bağlamda bu toplantının özellikle ortak projelerin hazırlanmasında, yürütülmesine olanak sağlamasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.