Türkiye Haber Girişi : 21 Nisan 2014 16:14

Kanada ve İngiltere'de yeni bir hayat fırsatı

Kanada ve İngiltere'de yeni bir hayat fırsatı
Eğer yurtdışına yerleşmek, çalışmak ve ikinci bir vatandaşlık sahibi olmak istiyorsanız iki ayrı ülke de iki farklı göçmenlik programı ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Erzurumajans-Eğer yurtdışına yerleşmek, çalışmak ve ikinci bir vatandaşlık sahibi olmak istiyorsanız iki ayrı ülke de iki farklı göçmenlik programı ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Şevki Akaydın'ın kurucusu olduğu Yeni Bir Hayat şirketi sizin yurtdışı hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. Şevki Akaydın İngiltere ve Kanada göçmenlik programlarının içerikleri, başvuru koşulları ve size sunduğu avantajları şu şekilde açıklıyor.

Kanada göçmenlik programı meslek sahibi, üniversite mezunu ve iyi düzeyde İngilizce veya Fransızca bilen kişilere hitap ediyor. Mayıs 2014'de Kanada Hükümeti tarafından bu sene hangi meslek gruplarından nitelikli göçmen kabul edeceklerine dair bir liste yayınlanacak. Göçmenlik başvurularına sadece bu liste de mesleği yer alan kişiler başvuru yapabiliyor. Aksi halde Kanada hayallerinizi bir sonraki yıl açıklanacak meslek listelerine bırakmanız gerekecek. Başvuruya hak kazanmak için en az 2 yıllık bir üniversiteden mezun olmanız, bir yıl ve üzerinde iş deneyimine sahip olmanız, son olarak da çok iyi düzeyde İngilizce veya Fransızca bilmeniz de gerekiyor. Yeni Bir Hayat danışmanınız tüm bu özelliklerinizi Kanada'nın açıkladığı bir puanlama sistemi içinde değerlendiriyor. Eğer geçer puana sahipseniz başvuru dosyanızı hazırlamaya başlıyorlar. Dosyanız tamamlanıp Kanada'ya incelenmek için gönderildikten yaklaşık bir yıl sonra ise vizeniz veriliyor. Bu vize ile Kanada'ya yerleşme ve çalışma izniniz oluyor.

Ankara Anlaşması olarak anılan İngiltere göçmenlik programı ise Kanada'dan çok farklı şekilde yapılıyor. Öncelikle bu programda meslek dalları yer almıyor. Çünkü İngiliz Hükümeti size genel çalışma izni değil, İngiltere'de kendi işinizi kurma izni veriyor. Yani Ankara Anlaşması'nda sizden istenilen kendinizin bir iş kurması. Eğer İngiltere'de profesyonel olarak bir şirkete girerek çalışmayı planlıyorsanız Ankara Anlaşması sizin için uygun bir göçmenlik programı değil maalesef.

Bu program çerçevesinde işinizi kuracak kadar bir nakit sermayeyi beyan etmeniz ve işinizde başarılı olacak düzeyde İngilizce bilmeniz de başvurunun koşulları arasında yer alıyor. Başvurunuz Türkiye'deki İngiliz Elçiliklerine yapılıyor. Dosyanızın hazırlanması ve elçilik tarafından değerlendirilmesi için yaklaşık 2 ay kadar bir süreye ihtiyaç duyuluyor. Yani Kanada'ya göre çok daha kısa zamanda sonuç alabiliyorsunuz. Herşey olumlu olduğunda Kanada'da olduğu gibi size ve ailenize İngiltere'de yeni bir hayatın kapıları açılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.