Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Ekim 2016 12:27

Kara Fatma'nın heykelini istedi

Kara Fatma'nın heykelini istedi
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er- Vak) Başkanı Erdal Güzel, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığına atanan Heykeytraş Prof. Dr. Mustafa Bulat'tan Erzurumlu Kara Fatma'nın heykelini yapmasını istedi.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (Er- Vak) Başkanı Erdal Güzel, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığına atanan Heykeytraş Prof. Dr. Mustafa Bulat'tan Erzurumlu Kara Fatma'nın heykelini yapmasını istedi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Er-Vak yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu ile birlikte Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mustafa Bulat'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Aras ve DHA Bölge Temsilcisi Kadir Sabuncuoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşme sırasında Er- Vak Başkanı Erdal Güzel, Balkan, Kafkas ve Kurtuluş Savaşlarında destanlar yazan Kara Fatma'dan bahsetti. Asıl adı Fatma Seher Erden olan (1888- 1955) Türk kadın kahramanı Kara Fatma'nın Aşkale'nin Çay Köyünden olduğunu anlatan Erdal Güzel, şunları söyledi:

"Erzurumlu Kara Fatma, Devlet töreni ile toprağa veriliyor. Mezarı İstanbul'dadır.Er- Vak olarak Türk kadın kahramanları arasında önemli bir yeri bulunan Kara Fatma'ya vefa borcumuzu ödemek adına bir heykelini yaptırmayı kararlaştırdık. Heykeli, Aşkale'nin Çay Mahallesine yerleştirmeyi planlıyoruz. Sizden Kara Fatma'nın bir heykelini yapmanızı istiyoruz."

Görüşme sırasında Heykel Anasanat Dalı öğretim üyesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Bulat da, Kara Fatma'nın heykelinin yapılması için gerekli kolaylığı ve desteği sağlayacağını bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.