Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2015 18:56

Karaca: Devletimiz, esnafını koruyucu ve kucaklayıcı önlemler almalıdır

Karaca: Devletimiz, esnafını koruyucu ve kucaklayıcı önlemler almalıdır
Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığına yeni atanan Ergün Aslan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Erzurumajans-Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığına yeni atanan Ergün Aslan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 

Esnaf Teşkilatları olarak Kamu Kurumları ile Esnaf arasında köprü vazifesi gördüklerini, özellikle şehirde kayıt dışılığı ve çantacılığı en aza indirmek için çalışmaların arttırılarak sürdürülmesinin gerekliliğine dikkat çeken Karaca, "Şehrimizde faaliyet gösteren esnafımızın büyük bir bölümü vergi yükümlülüğünün bilinciyle hareket etmekte ve devletine bağlılığını sürdürmektedir. Bunun yanında Devletimiz de esnafını koruyucu ve kucaklayıcı önlemler almalıdır. Özellikle okullarda il dışından gelip korsan olarak öğrencilerin yılsonu fotoğraflarını çeken korsan fotoğrafçılar esnafımızın mağduriyetine sebep olmaktadır. Yine kayıt dışı olarak okullarda kitap satan korsan kitapçılar mevcuttur. Erzurum Esnafı devlete karşı sorumluluklarını büyük bir hassasiyetle takip etmekle birlikte vergi bilincinin de farkındadır." diye konuştu.

VERGİ DAİRESİ BAŞKANI ERGÜN ASLAN; "MÜKELLEF ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK"

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi. "Mükellef odaklı hizmet anlayışı içerisinde, mükellef haklarını gözeterek, hizmetten yararlananların memnuniyetini sağlama noktasında Başkanlığın her düzeyinde görev yapan personele sorumluluğunu kabul etiklerini, Başkanlığımız değişimin ve gelişimin gereğine inanan her kademedeki çalışanı ile klasik devlet kurumu imajından uzaklaşıp mükelleflerine güler yüzle hizmet veren bir idare haline gelmiştir. Bu amaçla, teşkilatımızın donanım eksikliklerinin giderilmesi ve mükellefle yüz yüze çalışan personelimize her türlü eğitim ve desteğin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmektedir. Gerçekleştirilen tüm bu düzenlemelerle vergi gelirlerinin adil, etkin ve verimli bir şekilde toplanması, akılcı, uygulanabilir bir vergi sistemi ile kamu maliyesinin temellerinin sağlamlaştırılması ve ekonomisiyle de güçlü bir Türkiye amaçlanmaktadır. Görevim süresince hak ve hakkaniyet ölçüsünden ayrılmamaya özen göstereceğim."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.