Ekonomi Haber Girişi : 10 Haziran 2013 13:15

Karadayı mucizesi... Bir günde 4 kat!

Karadayı mucizesi... Bir günde 4 kat!
Karadayı İnşaat'ın Erzurum'da bugüne kadar yapılmış en kapsamlı konut projesi olan New City'de tünel kalıp sistemi ile günde 4 kat atılıyor...
Erzurumajans-Erzurum'un büyük bir dikkatle yapımını beklediği Karadayı İnşaat'ın NewCity projesi son sürat devam ediyor. Halk arasında "İmar İskan projesi" olarak da bilinen NewCity'de Erzurum'da ilk kez yerel bir firmanın uyguladığı "tünel kalıp sistemi" ile günde 4 kat atılabiliyor. Karadayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Ocak ayına kadar çalışmaların devam edeceğini ve toplam 35 bloktan 24'ünü o güne kadar tamamlayacaklarını açıkladı.

Erzurum'da bugüne kadar özel bir firmanın yaptığı en büyük konut projesi olan NewCity de adeta bir mucize gerçekleşiyor.35 konut halinde toplam 2 bin 100 konutun yapılacağı NewCity projesi için yine Erzurum'da bir ilki gerçekleştiren Karadayı İnşaat, kule vinç ve tünel kalıp sistemini kullanmaya başladı. Bu sistem sayesinde inşaatı çok daha çabuk yapabilen Karadayı İnşaat, şimdiden 13 katlı bir bloğun 9'ncu katının  betonunu dökmeye başladı.

Şu anda aktif halde bulunan 4 kule vinç sayesinde dört blokta çalışmalar yürütülürken, birkaç gün içerisinde kule vinç sayısının 6'ya çıkarılacağı ve bu sayede aynı anda 6 bloğun rahatlıkla inşa edilebileceği belirtiliyor. Her bir kule vinç sayesinde günde 1 kat, toplamda da 4 blokta 4 kat atılabilen sistem, yeni kulelerin gelmesiyle birlikte günde 6 kat çıkabilme kapasitesine ulaşacak. Bu sistemle Karadayı İnşaat, Ocak ayına kadar toplam 24 bloğu tamamlamayı hedefliyor.

"BU PROJE DOĞU'DA BİR İLK"


Proje Mühendisi Ahmet Hakan Sağır, "Proje de 2 yıl içinde konutlar teslim edilecek. Teknik ekibimiz 7 gün 24 saat görevinin başında. Projemizin sağlıklı bir şekilde yürümesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiş durumda. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu proje sadece Erzurum'da değil, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olma özelliğini taşıyor" dedi.

KARADAYI: ERZURUM HEP EN İYİYE LAYIK

"Ayda 6 blok bitirme" hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karadayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı ise Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki yaşanabilir, modern site anlayışını Erzurum'a getirmek istediklerini söyledi. "Erzurum her şeyin en iyisine layık" düşüncesiyle hareket ettiklerini ve inşaatı da en ileri inşaat teknolojiyle yaptıklarını ifade eden Karadayı, şunları söyledi:

Karadayı İnşaat olarak yıllardır insanımıza yaşanabilir konutlar ürettik ve bunu yaparken de hep siöz verdiğimiz tarihten önce evleri ailelerimize sunduk. Bizim ilkemiz bu. Karadayı İnşaat, Erzurum ile berber büyüyor ve Erzurum ile büyümesine devam edecek. Biz gücümüzü bu topraklardan alıyoruz. İnşallah daha büyük projeler ile Erzurum'a hizmetimizi devam ettireceğiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • coğrafyacıııı 01 Ocak 1970 02:00

    Vay be ne büyük olay! Kimse zemini düşünmüyor acaba o zemin depremde o binayı ayakta tutacak mı ?

  • Selami Büyük 01 Ocak 1970 02:00

    Tünel kalıp sistemi ilk değil.Hiallkent yaklaşık yirmi yıldır bu sistemle yapılıyor.