Erzurum Haber Girişi : 20 Haziran 2014 18:30

Karadayı yargıya gidiyor

Karadayı yargıya gidiyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve Erzurum en büyük konut projesi olan 'Newcity' inşaatının durdurulması üzerine Karadayı Group projeyi yargıya taşınıyor.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve Erzurum en büyük konut projesi olan 'Newcity' inşaatının durdurulması üzerine Karadayı Group projeyi yargıya taşınıyor.

Palandöken ilçesine bağlı Yenişehir semtinde Karadayı Group'a tarafından yapılan 2 bin 300 konutlu Newcity projesinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulması üzerine konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Karadayı Group Yönetim Kurulu Ahmet Karadayı, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Palandöken İlçesi sınırları içerisinde inşa edilen ve yaklaşık olarak 100 gündür ruhsat işlemleri nedeniyle durdurulan Newcity inşaatında mevcut Büyükşehir Belediye yönetimiyle alakalı bir sorun olmadığını ifade eden Ahmet Karadayı, sorunun eski yönetimden ve daire başkanlarından kaynaklandığını belirtti.

Karadayı, "Biz projeyi belediye başkanımıza götürdüğümüzde zaman başkanımız projeye bakıp her şeyi hemen çözmüştü. Çünkü Mehmet Sekmen daha önceki çalışmalarından dolayı birçok konuya vakıftır. Ama biz burada sadece vatandaşın mağdur olmamasını istiyoruz. 100 gündür inşaatımız durmuş durumdadır. Biz bu durdurma süresinin belirsizliği nedeniyle işçilerimizi göndermedik ama bugün itibariyle konuyu yargıya taşıyoruz" dedi.

Yaklaşık olarak 700 işçinin işine son vermek durumda kaldıklarını dile getiren Karadayı, "Ben artık Erzurum'da hiç bir şekilde yatırım yapmam çünkü şehirle alakalı olan bütün şevkim kırıldı. Bundan sonra Erzurum'a yatırım yapmam ama Erzurum'dayım ve işlerimin başındayım." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    burhan yıldız bey bırak bu dışlayıcı ifadeleri kullanmayı. İstanbullu müteahhitler Erzurum`a gelse kötü mü olur. Erzurum`un nitelikli konut ihtiyacı had safhada. İhtiyaç öyle çok ki bu pastadan Karadayı ve Erzurumlu müteahhitler de ekmek yer, dışarıdan gelenler de. Yeterki kuralına, kaidesine uygun işler yapılsın. Önceki başkan kuralsızlıklara, imarsız yerleşimlere göz yumdu. Bu başkan ise kurallara uyulmasını istiyor diye kötü oldu. Erzurum`da önce zihniyet değişmeli. Zihniyet değişti mi Erzurum doğunun çekim merkezi olur. Sekmen diyorki "Erzurum`un merkezi harabe bir haldeyken ben şehrin dışına imar vermem. Önce şehrin merkezi adam gibi kentsel dönüşüme girsin, ihtiyaç olursa o zaman imara açılabilir şehrin uzak noktaları..."

  • burhan yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    erzurum bu adamı kaybederse çok şey kaybeder adam şehri güzelleştiriyor sekmen kendi evladiyelerine YER AÇIYOR istanbul firması çalıştırmayız biz canım.. ARKANDAYIZ KARADAYI

  • Şükrü ALUMUR 01 Ocak 1970 02:00

    Eveeeet yine malesef eveeeettt . bir iş adamını daha bu şehire küstürüldü. nedeni herkesce malum. yanlış kararlar yanlış yönlendirilmeler. yanlışı yanlışla düzeltme yoluna gitmek ve bun da inat etmek. mağdur olan bu şehrin evlatları. kına yakanlar bu şehrin evlatları Cenabı Allah yardımcımız olsun. Eyyyyyy yöneticilerimiz , seçilmiş olanlar , atanmış olanlar , sivil toplum örgüt liderleri , sendika başkanları , ticaret odası nerdesiniz neler yapmaktasınız kim yanlış yapmışsa çıkın ortaya tutun yakasından hesabını sorun bizler halkız sizlere görev verildi bunu layıkıyla yerine getirin bizim hesap sormaya gücümüz yetmez ama Cenabı Hak sizlere bunu hesabını sorar bunuda biliyorsunuz değlmi

  • salih 01 Ocak 1970 02:00

    Bizim Çırçırda dedemizden kalan 40 metrekare yere müteahhit bizden habersiz olarak dikmiş aparmanı, satmış daireleri. Şimdi ne biz arsamızı geri alabiliyoruz ne onlar tapularını. Miraslı mal olduğu için en az 40 mirasçı var. İçlerinde benim bile hiç görmediklerim var. Ne ev yıkılabiliyor ne tapu verilebiliyor. Müteahhit ev sattığı insanlara gidin arsa sahipleri ile anlaşın tapularınızı alın diyor. Biz ev sahiplerinden paramızı veya yerine evimizi istiyoruz. Ev sahipleri de müteahhit versin diyor. Özetle müteahhit bizim malımızı kullanarak insanları dolandırmış. Bugüne kadar Erzurum da ruhsatsız, kaçak binlerce ev yapıldı, binlerce insan dolandırıldı. Bunların hepsi belediyelerin ruhsatsız, kaçak yapılara göz yummasından kaynaklandı. Düşünün bir 48 dairelik bir kooperatife giriyorsunuz inşaat bitiyor sizin apartmana 60 daire taşınıyor. Projedeki araba park yerinizi, sığınağınızı, kilerinizi müteahhit noterden satmış, köşeyi dönmüş. Üstteki tapulu daire 180 milyar alttaki tapusuz daire 70 milyar. Alttaki 70 milyarlık daireyi alanın ekonomik durumu genelde üstteki 180 milyarlık daireyi alan kadar iyi olmadığı için aidatı veremiyor, yakıt parasını ödemiyor. İcra yollasan yüz yüze bakıyorsun, yollamasan nereye kadar. Mesela benim alt katta oturan bırak kombiyi yakmayı evine doğalgaz bile almadı. Şimdi Belediyeye isyan edenlere soruyorum ruhsatsız, bilmem kaç katı kaçak binalar yapılmaya devam etsin mi? Belediye görevlilerin bilerek ve isteyerek kaçak binaların yapılmasına göz yumması Türk Ceza Kanunun 257. Maddesine göre Görevi Kötüye Kullanma suçunu oluşturuyor. Şimdi üç beş müteahhit köşeyi dönecek diye başta belediye başkanları olmak üzere belediye çalışanları mahkememe mahkeme dolaşıp, dünya kadar tazminat davalarına mı muhatap olsun? Peki ne değişti? Değişen şu: Önceki belediye başkanına göre şimdiki belediye başkanı daha güçlü ve mahkemeye çıkmanın ne olduğunu, hesap vermenin ne olduğunu, kaçak yapılaşmanın vatandaşı nasıl mağdur ettiğini daha iyi biliyor.