Erzurum Haber Girişi : 15 Aralık 2016 16:12

Karadayı'ya 386 yıl hapis

Karadayı'ya 386 yıl hapis
Erzurum'da maket üzerinden sattığı daireleri teslim etmeyen Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, 386 yıl 11 ay hapis ve 6 milyon 372 lira adli para cezasına mahkum edildi.
Erzurumajans-Erzurum'da maket üzerinden sattığı daireleri teslim etmeyen Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 135 mağdura yönelik dolandırıcılık suçundan 386 yıl 11 ay hapis ve 6 milyon 372 lira adli para cezasına mahkum edildi. Mağdurlar karar sonrası mahkeme heyetini alkışladı.

Merkez Palandöken İlçesi Yenişehir semtinde, önceki Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konutluk proje hazırlayan müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin büyük bölümünü sattı. İmar İskan eski konutlarında oturanların evlerini 2012'de yıkarak karşılığında daire sözü veren Karadayı'nın inşaatı, ruhsatı ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Temeli 2013 yılında atılan ve 140 milyon liraya çıkacak projede mağdur olanlar, sık sık eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. New City projesinin yanı sıra merkez Yakutiye ilçesinde Hasani Basri ile Palandöken ilçelerinde Akkent projeleri kapsamında arsa karşılığında veya sözleşme yaparak vatandaşlardan para toplayan Karadayı, inşaatlarını tamamlamayınca ev sahibi olma hayali kuranlar zor durumda kaldı. Mağdurların şikayeti üzerine Ahmet Metin Karadayı hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açıldı. Karadayı hakkında, yaklaşık 400 müştekiye yönelik olarak 800 yıldan 2 bin 800 yıla kadar hapis cezası istendi. Geçen 12 Mayıs günü tutuklanan Ahmet Metin Karadayı, yaklaşık 2.5 ay cezaevinde yattıktan sonra 150 bin lira kefaletle tahliye edildi ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

135 KİŞİYİ DOLANDIRMAKTAN CEZA

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında bir kısım mağdurlar, sanık ve mağdur avukatları hazır bulundu. Sanık Ahmet Metin Karadayı ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, mağdurlara son kez söz hakkı vererek dinledi. Karar öncesi polisler, duruşma salonunda yoğun güvenlik önlemi aldı. Heyet, Ahmet Metin Karadayı hakkında New City ve Akkent projeleri ile ilgili beraat kararı verdi. Hasani Basri projesi kapsamında şikayetçi olan 135 kişiyi dolandırdığını kabul eden mahkeme heyeti, Ahmet Metin Karadayı'yı 386 yıl 11 ay hapis ve 6 milyon 372 lira adli para cezasına çarptırdı. Karar sonrası mağdurlar mahkeme heyetini alkışlayarak duruşma salonundan çıktı.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • adad 01 Ocak 1970 02:00

    yazık yazık bu şehir bu kafayla hep sürünecek aynı kerbeladakiler gibi asla iflah olmayacaklar

  • serhat 01 Ocak 1970 02:00

    bir erzurumu dolandırdı

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumlara baktım da ne kadar çok Karadayı sevici varmış. Yazık...

  • ABOOOOOOOOOOOO 01 Ocak 1970 02:00

    ERGENEKONDAN YARGILANAN GENARELLERDE 500 ER 600 ER YIL HAPİS CEZASI ALMIŞLARDI ŞİMDİ HEPSİ SERBEST BUDA GEÇER :):) BÖYLE CEZA SİSTEMİ OLMASI KOMİKLİKTEN ÇOK SÜRECİ SULANDIRIYOR.

  • Kadir 01 Ocak 1970 02:00

    Karadayıdan 50 bin liraya ev aldım diyip caka satanların hepsi mağdur oldu şimdi. oysa daire tamamlanmış olsaydı karadayıdan daha iyisi yoktu. Allah ondan razı olsundu. halkımızın nankör olmasını normal karşılıyorum da bu mehmet sekmeni görmeyecek kadar da kör olmayın lütfen. adam şehristan konutlarını yaptıktan sonra eminim new city'e de talip olacaktır. bunların hesabı başka halen anlamadınız mı ey hemşerilerim. mehmet sekmen erzuruma hizmete değil erzurum'u hezimete uğratmaya gelmiş olarak görüyorum ben. zamanla anlayacaksınız... anlayacaksınız da iş işten geçiş olacak. erzurumda bi tane erzurumlu kalmayacak... yazık memleketime yazık... kimlerin eline düştü. kimlere peşkeh çekildi. mesele karadayı meselesi değil... Allah yardımcısı olsun adamın.

  • ADSIZ 01 Ocak 1970 02:00

    KARADAYI ERZURUMDA 40 BİN KİŞİYİ EV SAHİBİ YAPTI GÜZÜ FİYATLARLA ONCEDEN SATTIGI EVLEREDE AYNI UYGULAMAYI YAPIYORDU PARAYI PEŞİN ALIP EVLERİNİ TESLİM EDİYORDU BSON YAPACAGI YERLERDE BELEDİYE BAŞKANLARININ SUCU YOKMU ONCE ONLARI YARGILASINLAR 14 TANE DAİREYİ CIKMIŞ YENİMİ UYANDILAR BURDA BELEDİYE BAŞKANLARI VE İMARI YARGILAQMAK LAZIM

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    hain şehrin çekemez insanları!!!battıda ne geçti elinize.adam iyi veya kötü garibanı ev sahibi yapıyordu.bugün ona yarın hepimize...

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    müsade edilseydi yapardı 10 adet blok bitirmiş çürük deniyor eğer bu adamın yaptığı çürükse yenişehirde hiç bir ev sağlam değildir adam Allahtan korkar yazık değilmi bu insana ve mağdurlarına bunun vebalini kim verecek hiç bir ticaretim olmamıştır içeri girdi ellerinize kına yakın

  • Hayın şehir 01 Ocak 1970 02:00

    Yazık oldu bu çocuğa bizim şehrimizde bu hayınlıklık olduğu sürece kimse amiyane tabirle cücük çıkaramaz ben inanıyorumki bu işte bir kasıt dolandırıcılık yok rahatladınmı şimdi erzurum başını yediniz çocuğun rahmetli metin aydaş battıktan sonrada elli liralık elbiseyi beşyüze veriyordu diye arkasından sövdünüz zorlamı satıyordu size adam elbiseleri kaçırın bu şehrin kaliteli insanlarını gelsin batmanlı bingöllü diyarbakırlı hepinizi kendi lehrinizde hızmejer edecek bende bu şehirde bir iş adamıyım bu lehirde 15milyonluk (15tirilyon) mülküm var satıyorum gidiyim inşallah yerime gelen diyarbakırlı kan kusturur size