Bölge Haber Girişi : 13 Şubat 2011 02:38

Karatede 1 altın 2 gümüş 2 bronz madalya!..

Karatede 1 altın 2 gümüş 2 bronz madalya!..
Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde başladı.

Erzurum Ajans-Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde başladı. Şampiyonada Erzurumlu kareteci Mustafa Sadık Akbulut final maçında rakibine yenilerek gümüş madalya almaya hak kazandı. Erzurumlu diğer kareteci Rahmetullah Enes Kaya ise bugün final için mücadele edecek.

46 ülkeden 908 sporcunun iştirakiyle rekor bir katılımın sağlandığı şampiyonaya, Türkiye 33 sporcu ile temsil edildi. Şampiyonanın ilk gününde Türkiye 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak, günü toplamda 5 madalya ile tamamladı. Türkiye'ye Altın madalyayı ümit erkekler katada Ali Sofuoğlu kazandırdı.

21 yaşaltı bayanlar katada ise Kübra Akarsu gümüş madalya aldı. Ümit erkek kumite 52 kiloda Mustafa Sadık Akbulut, final maçını kaybederek ikincilikte kaldı. Ümit erkek kumite 57 kiloda Tolga Çalışkan üçüncü oldu.

Ümit erkek kumite - 70 kiloda da Uğur Aktaş üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Sporcular bugün de madalya mücadelesine devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.