Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Mart 2017 17:45

Karayazılı çocuklar tiyatroyla tanıştı

Karayazılı çocuklar tiyatroyla tanıştı
Karayazı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Karayazı Belediyesince finanse edilen KARDES (Karayazıyı Geliştirme-Değiştirme) projesi kapsamında Tiyatro ve Animasyon Ekibi köy köy dolaşıp öğrencilere tiyatro oyunları sergiliyor.
Erzurumajans-Karayazı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Karayazı Belediyesince finanse edilen KARDES (Karayazıyı Geliştirme-Değiştirme) projesi kapsamında Tiyatro ve Animasyon Ekibi köy köy dolaşıp öğrencilere tiyatro oyunları sergiliyor.

Tiyatro ekibi, bugüne kadar 30' a yakın köyde sunum yaparak, bin 500 öğrenciye ulaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Acar, Karayazı'yı Geliştirme KARDES projesinin birinci ayağı olan 30 Nisan 'a tarihine kadar toplamda 3 bin öğrenci ve 60 köye ulaşılacağını belirterek, projeyle Karayazı'da yaşayan vatandaşlara yönelik, seminer, fuar, sergi, gezi ve tiyatro gibi kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler düzenlediklerini anımsattı.

Acar, köylere ilk defa tiyatro ve animasyon ekiplerinin gittiğini belirterek, köylü ve öğrencilerin etkinliklerle mutlu olduklarını ve bu sosyal aktivitelerin KARDES'in ikinci ayağında da devam edeceği söyledi.

Acar, KARDES Programı çerçevesinde bugüne kadar , halk ve öğrenciler arası satranç turnuvası ve masa tenisi turnuvalarının düzenlendiği ve çeşitli ödüllerin dağıtıldığını belirterek, şunları söyledi: ''Kardes Programı Çerçevesinde, Öğrencilerimiz 18 Mart 2017 tarihinde yapılan bölge yarışmalarında ödül aldılar. Grup yarışmalarında kızlarda grup birinciliği, erkeklerde grup ikinciliği kazanan öğrencilerimiz Aydın' da yapılacak olan final yarışmalarına katılma hakkını elde etmişlerdir. Projemiz başarıyla devam ediyor.''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.