Bölge Haber Girişi : 26 Eylül 2010 01:14

Kardelenler belgesel oldu!..

Kardelenler belgesel oldu!..
Turkcell'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle (ÇYDD) birlikte yürüttüğü "Kardelenler" projesinin başarı öyküsünü anlatan ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından çekilen Kardelenler belgesel filmi, İzmir'de gösterime girdi.

Erzurum Ajans-Turkcell'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle (ÇYDD) birlikte yürüttüğü "Kardelenler" projesinin başarı öyküsünü anlatan ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından çekilen Kardelenler belgesel filmi, İzmir'de gösterime girdi. İzmir basını için düzenlenen toplantıda basın mensupları Kardelen kızlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell'in, ÇYDD iş birliğinde, ekonomik yetersizlikler nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 2000 yılında hayata geçirdiği Kardelenler projesi bu sene 10'uncu yılını kutluyor.

Dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından çekilen 'Kardelenler' belgeseli, MARS Entertainment Group katkılarıyla iki hafta boyunca İzmir dahil 9 ilde, 13 farklı noktada gösterime sunuldu.

24-30 Eylül tarihlerinde İstanbul (Florya, Kale, Meydan, Astoria, Ataköy Cinebonus) ve İzmir-Balçova'daki Cinebonus sinemalarında gösterimi yapılacak olan Kardelenler belgeseli, geçtiğimiz hafta Ankara Cinebonus (Arcadium), Adapazarı Cinebonus (ADA), Kayseri Cinebonus (Kayseripark), Eskişehir Cinebonus (Espark), Trabzon Cinebonus (Forum), Erzurum AVM Cinebonus, Aydın Cinebonus (Forum) sinemalarında gösterildi. 5 TL olarak belirlenen biletlerden elde edilecek gelir, Kardelenler Projesi'ne aktarılacak.

Film gösterimlerinin yanı sıra Ankara, İzmir, Erzurum, Kayseri, Eskişehir, Trabzon ve İstanbul'da sinemaların fuaye alanlarında, ünlü İspanyol fotoğrafçı Tino Soriano'nun objektifinden "Kardelenler fotoğraf sergisi" de düzenlendi.

Proje dahilinde bugüne kadar yaklaşık 20 bin öğrenciye Turkcell bursu verildiğini belirten Turkcell Kurumsal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, 9 bin 634 öğrencinin liseden mezun olduğunu, 3 bin 437 öğrencinin üniversiteyi kazandığını ve 976 öğrencinin de üniversiteden mezun olduğunu söyledi. Ünlü, İzmir'de 146 lise öğrencisi ve 47 üniversite öğrencisinin Kardelen bursu ile eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.