Bölge Haber Girişi : 09 Ağustos 2010 12:16

Kasaplar EBK'yı protesto etti!..

Kasaplar EBK'yı protesto etti!..
Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası'nın kendilerine yetersiz ve pahalı et verdiğini iddia eden kasaplar, kombina önünde eylem yaptı.

Erzurum Ajans-Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası'nın kendilerine yetersiz ve pahalı et verdiğini iddia eden kasaplar, kombina önünde eylem yaptı.


Ramazan arifesinde kasaplar kombinayı kınadı. EBK Erzurum Et Kombinası'ndan az ve pahalı et satın aldıklarını iddia eden kasaplar, uygulamayı yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.


Sabah saatlerinde EBK Et Kombinası önüne gelen Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ejder ve yönetim kurulu üyeleri, ortak basın açıklaması yaptı. Ejder, kendilerine ucuz et verilmesi halinde vatandaşlara bu ucuzluğu yansıtacaklarını belirterek, "Tarım Bakanlığımız, EBK Genel Müdürlüğü yetkililerince televizyonlarda kasap esnafına 12 TL'den ithal et verileceği belirtilmesine rağmen, Tarım Bakanlığı ve EBK Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelere rağmen geçen bu bir aylık süre içinde Erzurum kasap esnafına 20 ton et verilmiştir. Bu miktar Erzurum'un bir günlük et tüketimidir. Buna rağmen bir takım resmi yetkililerin basın kanalıyla verdiği asılsız beyanat bizleri deriden yaralamıştır. Bu eylem onur mücadelemizdir. Bir yetkilinin talihsiz beyanatı bizi halka karşı karşıya getirdi. Kasabın kilogramda 7 TL 75 kuruş kâr ettiğini beyan etmiş, halkı bizle karşı karşıya getirmiştir. EBK yetkilisi sayın müdür 'marketlere 12 TL'ye et vereceğiz' diyor. Marketler devletin öz oğlu da Türkiye'deki kasaplar üvey oğlu mudur? Eğer satıyorsa versin bana ben kilogramını 15-16 TL'den satacağımı taahhüt ediyorum. EBK etimizi vermek mecburiyetinde, bizi Adapazarı'na gönderiyor. Adapazarı'ndan et getirme imkanımız yok. EBK bize et versin, biz de Erzurumluya ucuz et yedirelim. Biz de pahalı ete karşıyız." dedi.


ET TANZİM SATIŞ MAĞAZASI ÖNÜNDE KUYRUK


Bu arada kasapların eylem yaptığı EBK Et Kombinası önündeki Et Satış Mağazası'nda günün erken saatlerinde ucuz et satın almak için vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Sığır kıyma etin kilogramının 16.50 TL'den satılması nedeniyle vatandaşlar kasap ve markete gitmek yerine EBK satış mağazasını tercih etti. Vatandaşlar, kasapların yağlı ve pahalı et satmasından dolayı EBK'yı tercih ettiğini dile getirdi. EBK ise vatandaşlara 2'şer kilogramdan fazla et satmıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.