Bölge Haber Girişi : 05 Haziran 2012 15:00

Kayıp kadının cesedi bulundu

Kayıp kadının cesedi bulundu
Erzincan’da bir hafta önce 5 yaşındaki çocuğuyla kayıplara karışan genç kadının cesedi, Karasu Nehri’nde bulundu.
Erzurum Ajans-Erzincan’da bir hafta önce 5 yaşındaki çocuğuyla kayıplara karışan genç kadının cesedi, Karasu Nehri’nde bulundu.
Erzincan’a 15 kilometre uzaklıktaki Karadiğin köyünde ikamet eden 28 yaşındaki Hacer Koçak, bir hafta önce öğlen saatlerinde kimseye haber vermeden evden ayrıldıktan sonra kayıplara karışmıştı. Kadının terliklerinin Karasu Nehri kenarında bulunmasıyla intihar ihtimali üzerinde yoğunlaşan jandarma ekipleri, Erzincan İl Afet Acil Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ile birlikte koordineli olarak arama çalışması başlatmıştı. Bir haftadır aralıksız olarak jandarma ekipleri kıyıda arama yaparken, arama kurtarma ekipleri ise bot üzerinde 14 kişilik ekiple kancalar yardımı ile nehir içerisinde arama yaptı. Bugün sabah 5 kişilik ekiple nehirde arama çalışması başlatan Afet Acil Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, Karadiğin köyünden yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarönü köyü mevkisinde
beraberinde 5 yaşındaki Fırat isimli oğlunu da götüren Hacer Koçak’ın cansız bedenine ulaştılar. Ceset su ortasındaki sazlıklara takılmış halde bulunurken, durum jandarma ve savcılığa bildirildi. Olay yerine gelen güvenlik ekipleri ve savcılık gözetiminde bulunduğu yerden çıkarılan Koçak’ın cesedi, arama kurtarma ekiplerince botla karşıya getirildi. Olay yerindeki incelemenin ardından ceset, Erzincan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Erzincan İl Afet Acil Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibinde görevli Ali Kılınç, 29 Mayıs tarihinde ihtimaller üzerine Karasu Nehri’nde başlattıkları arama çalışmalarının yedinci gününde Hacer Koçak’ın cansız bedenine ulaştıklarını söyledi. Arama kurtarma görevlisi Süleyman Yavuz ise, suyun taşkın olmasından dolayı zor şartlar altında arama çalışması yaptıklarını belirterek, bugün itibariyle suyun debisinde yaklaşık bir metre düşüş olduğundan arama çalışmasında neticeye varıldığını kaydetti.
Bir hafta önce çocuğunu da yanında götürerek suya atladığı kesinleşen Hacer Koçak’ın 5 yaşındaki oğlu Fırat Koçak’a ise henüz ulaşılamadı. Arama kurtarma ekipleri annenin cansız bedenine ulaştıkları gibi çocuk için de arama çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini söylediler. Erzincan İl Afet Acil Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürürken, Erzurum İl Afet Acil Müdürlüğü’nden bir ekip de Erzincan’a geldi
Erzincan şehir merkezinde kasap olarak çalışan Murak Koçak’la 7 yıldır evli olan Hacer Koçak’ın bir yıldır psikolojik tedavi gördüğü ve düzenli olarak ilaç aldığı, kaybolmadan birkaç gün önce ise ilaç kullanmayı bıraktığı öğrenildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.