Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Aralık 2011 13:40

Kazak öğrenciler Büyükşehir`e misafir oldular

Kazak öğrenciler Büyükşehir`e misafir oldular
Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesi’nde temas ve incelemelerde bulunan öğretim üyeleri ve öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne misafir oldular.
Erzurum Ajans-Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesi’nde temas ve incelemelerde bulunan öğretim üyeleri ve öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne misafir oldular. Müceldili Konağı’nda düzenlenen sabah kahvaltısında Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Koç’la bir araya gelen Kazak misafirler, Erzurum hakkındaki izlenimlerini paylaştılar.

Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelen öğretim üyeleri ve öğrencileri misafir etti. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Koç’un katılımıyla organize edilen sabah kahvaltısında bir araya gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler, Erzurum’a duydukları hayranlığı dile getirdiler.
Kazakistanlı konuklarına Erzurum hakkında bilgiler aktaran Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, şehrin medeniyetler beşiği olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum hem tarihi geçmişi, hem de stratejik konumuyla çok önemli bir yere sahip. Bu şehirde çeşitli medeniyetlere ait izleri görmek mümkün. Uzun yıllara dayanan tarihi geçmişi, zengin kültürel yapısıyla Erzurum, bölgenin merkezi ve aynı zamanda Anadolu’nun incisidir” diye konuştu.

“İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDAKİ KÖPRÜ ÜZERİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK”

Hukuk, eczacılık, iktisat ve filoloji alanlarına mensup öğretim üyeleri ve öğrenciler, bir süre önce geldikleri Erzurum’a hayran kaldıklarını belirterek, özellikle misafirperverlik konusunda hayli memnun kaldıklarını dile getirdiler. Atatürk Üniversitesi’nde kendi alanlarıyla ilgili olarak derslere katıldıkları bilgisini veren öğretim üyeleri ve öğrenciler, Bolaşak Üniversitesi ile kurulan eğitim ve gönül köprüsünün büyük faydalar sağlayacağını kaydederek, “Biz şu anda Erzurum’dayız, Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerle bazı öğretim üyeleri ise, Bolaşak Üniversitesi’ndeler. İki üniversite arasında kurulan bu sağlam köprü üzerinde dostluk, kardeşlik, dayanışma, kültürel işbirliği ve eğitim ortaklığı gibi önemli adımlar atılacak” şeklinde konuştular.
K
ahvaltının ardından öğretim üyeleri ve öğrencilere Müceldili Konağı’nı gezdiren Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.