Kazanabilme Alışkanlığı...

Lig de  7. Hafta geride kalırken BB Erzurumspor’un inişli çıkışlı grafiğini görüyoruz. Kendi evinde  oynadığı maçlardaki ki skora yönelik performans Mavi beyazlı takımın hedefe tutunmasına sebep oldu.

BB Erzurumspor da haftalar ilerledikçe hücum anlamında değişik varyasyonlar ve üretkenlik görmeye başladık. Özellikle kreatiflik anlamında Hamroun’un bu futbola katkısı büyük. Bugün Pote’nin kaçırdığı 3 net pozisyon bünün bariz örneği.

Ancak savunma anlamında aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Pozisyon vermeye çok müsait bit takım. Bunun en büyük sebebi takımın saha içinde ki boyu... Yani bölgeler arasında ki boşluk.

Top rakipteyken ön bölgede  Pote ile başlayan pres Osman ve Jasmın ile devam ediyor.. Buraya kadar tamam. Ancak takım halinde pres yapıp baskı kurarken savunma bloğunuz orta sahaya yaklaşmayınca arada ki boşluk(mesafe) sizin kalenize  pozisyon olarak geri dönüyor. Erkan Sözeri’nin buna çözüm bulması lazım. Çünkü önümüzde ki haftalar bu boş alanları daha etkili kullanabilen takımlarla karşılaşacak.

Öyle bir ligdeyiz ki herkes herkesi yenebiliyor. BB Erzurumspor kötü başladığı ligde liderin sadece 4 puan gerisinde. Bu ligde oynadığın futboldan çok kazandığın puanlar önemli. Ancak şu var ; Evinizde kazandığınız galibiyetlerin değerli hale gelebilmesi için deplasman da kazanma alışkanlığı önemli... Deplasmanda kazanmak için eksik olan tek şey oyuncuların motivasyonu... Erkan hoca kolay pozisyon verme ve motivasyon sorununu çözerse BB Erzurumspor ligde istediği noktaya gelecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Oyunu hiç beyenmedim macın bitimine 15 dakka kala bütün oyuncular kendilerini yere bıraktı bu kadronun bunşekildeki hareketleri erzurumspor a yakışmadı zorla 1 gol attık eyer böyle olacaksa allah yardımcımız olsun.