''Kılıç kınından çıkmalı''

Başlığı tırnak içine aldığıma göre bu üç kelimenin bana ait olmadığı anlaşılmıştır.

Pazar günü  Kardelen Telvizyonu'nun 'Seçimin Nabzı'nı' tutan aracı Cumhuriyet Caddesi'nde Erzurumluya mikrofon uzattı. Biz de her konuşulanı kulak kabartarak dinledik.

Dedik ki; Erzurumlu seçmen ne diyorsa biz de buradaki satırlarımızda söyleyelim.

İşin doğrusu Erzurumlu seçmeni bu yerel seçimlerde pek de hevesli görmedim.  Mikrofona  konuşanların birçoğunun gözlerinde  sezilen bir  bezginlik ve de garip bir huzursuzluk var.

Soru şu.

"Erzurum'da kimi başkan olarak görmek istersiniz?"

Sorudaki "kim" zamirini pas geçerek direk parti ismi söyleyenler de oldu; gönlündeki ismi fısıldayanlar da...

MHP'nin aday adayları tam olarak açıklanmadığı için bu partiyle ilgili isim vermeden "oyum MHP'ye diyenler de vardı CHP'den bahsedenler de; ancak Ak Parti için sıralanan isimlerin başında İl Başkanı Murat Kılıç ismi dikkat çekiciydi.

Biri  "ben şahsen bir Erzurumlu olarak Murat Kılıç derim," diye söyleyince etrafta toplananlardan yaşlı bir vatandaş da sitemli bir şekilde "iyi de O da kınından çıksın artık," dedi ve yürüdü gitti.

Erzurumlu bir şey istediği zaman onun felsefesini yapmaz; ama çoğu kez filozofca söz eyleyerek kestirip atar.

Evet, "Kılıç kınından çıkmalı!"

Kılıç kınında mı?

Kınında ise, kim çıkaracak kınından?

Erzurum'un gelişmesini, gelir düzeyinin artmasını, her zaman örnek olarak gösterilen şehirlerle yarışmasını engelleyen sicimi kesmek için Kılıç'ı kınından kim çıkartacak?

Elbette Genel Merkez!

Ak Parti'nin her ilde anketler yaptırdığını sağır sultan bile biliyor;  Erzurumlu da biliyor ki (burada isim açmak istemem) bir isim hariç, bu yarışa kiminle girilirse girilsin yine Erzurum'da Ak Parti önde gidecek...  Fakat seçilecek isim oyların oranını önemli bir şekilde etkileyecektir.

Erzurum'da Ak Parti için oy kullanacak olan seçmenler Bekir Korkmaz'ı da dedi, Sadullah Kara'yı da, Muzaffer Gülyurt da dedi; ama bu isimlerin arasında en çok zikredilen ise gerçekten Murat Kılıç oldu.. Yani Murat Kılıç'ın aday olarak gösterilmesi Erzurum'da en azından Ak Parti'nin oylarının gerilememesi demektir. Kaldı ki Murat Kılıç uzun zamandır en uzak köylerden, dağ başındaki beldelere kadar giderek kendisini öne çıkarmadan partisini anlatan bir İl Başkanı... Yani, Erzurumlu haklı!

Erzurumlunun haklı olduğu birşey daha var. Daha önce de duyduklarımı söylemiştim. Şayet Erzurum'a 'ithal başkan' diye tanımlanan bir adaya oy isterse, " hoş geldin Milliyetçi Haret Partisi," demek de güçlü bir ihtimaldir.  Bu tespiti yalnız bu satırların yazarı değil, halkla konuşan, sohbet eden her gazeteci bunu söylüyor.  Bunu söylerken MHP'nin kazanmasını istemiyorum gibi birşey sakın ola anlaşılmasın. Ben sadece gördüklerimden, duyduklarımdan bir anlam çıkartarak bunları iddia ediyorum.

Evet, "Kılıç kınından çıkmalı!.."

Murat Kılıç, dinamik ve çalışkan biri.  Erzurum için çok şey yapabilecek ufku ve cesaretinin de olduğu kesin; ama nedense kendini öne çıkarmayı pek sevmiyor gibi algılıyorum.

Bakın!

Siyasetin simyasında 'mütevazı' sözcüğünün yeri son sıralardadır.

Bir partizan olarak çalışabilirsiniz, hatta tüm ömrünüzü bir partinin iktidarı için harcayabilirsiniz; ama siyasette "ben her şeyi halkım ve partim için yapıyorum," derseniz, sizin emek ve gayretlerinizin üzerine basarak başkaları yükselir.

Bizden söylemesi.

Gerisini kınındaki Kılıç'la Genel Merkez bilir.

Evet, "Kılıç kınıdan çıkmalı"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Erzurum'daki diğer adayları gibi her yerde,  her fırsatta kendini de anlatmalı.

Hem çalışıp, hem susmak olmaz ki!

Erzurumlu bunun farkında; belki de o yüzden Murat Kılıç ismi öne çıkmakta.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • jetbitts 01 Ocak 1970 02:00

    sayın yazar sizin kardelen tv yaptığınız programı izledim.şimdi ben sorayım siz cevap verin kardelen tv kimin. soruyu soruş biçimi ne cevap beklendiği anlamını taşımazmı. murat kılıç denen arkadaş 40-45 yaş aralığında akp il başkanı olmadan önce hiç sırça köşkünden çıkıpda sokaklarda cadde dolaşmışlıgı varmıdır ki ?dağ mahallesine,şehitlere,kan köyüne,müdürgeye,kevehora hayatında gitmişmidirki sorunlarını bilsin.şimdi sen yaa nasıl olsa il başkanı bunlara gitmiştir doğru ben 5 yıl öncesine kadar buraları hiç görmüşmüdür diye sordum.il başkanı oluncaya kadar bir elin parmaklarını geçecek kadar arkadaşı ve tanıdığı varmıydı bu şahsın.bırakın allah aşkına ne vizyonu hangi projesi varda erzurumu idare edebilsin.

  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    buraya yazıyorum Erzurum bu seçim de MHP diyecek. Tarihi uyarıyı yapacak.

  • unal ka. 01 Ocak 1970 02:00

    Sadece hazineler denizin altında saklanır. İçi boş ahşaplar su yüzüne çıkmaya heveslenir. O hazine elbet birgün dalgıcı tarafından bulunur.