Siyaset Haber Girişi : 24 Haziran 2014 14:45

Kılıçdaroğlu: Başbakan günah çıkarmaya çalışıyor

Kılıçdaroğlu: Başbakan günah çıkarmaya çalışıyor
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararının ardından Başbakan'ın "günah çıkardığını" ileri sürdü.
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin "Balyoz" kararının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "günah çıkardığını" iddia ederek, "Sen bu katakulinin baş aktörü değil misin, sen yapmadın mı, savcılığını üstlenmedin mi? Günah çıkarmaya çalışıyor. Zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmaya çalışıyor" dedi.

"AMACIM NOTERLERİ ÜZMEK DEĞİL"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şöyle dedi:

"Geçen grup toplantısında Ekmel Bey'den söz ederken Çankaya'nın noteri olmayacaktır demiştim. Noter arkadaşlar alınmışlar. Diyorlar ki, biz önümüze gelene mutlaka bakarız. Amacım onları üzmek değildi. Amacım, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına sadık kalmasıydı. Ettiği yeminin arkasında durmasıydı. Hukukun üstünlüğüne inanmasıydı. Bunu kastetmiştim, noter arkadaşlarım sakın ola ki üzülmesinler."

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DİYEMİYOR"

"Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu biliyoruz, Ortadoğu'yu da biliyoruz. Kan gövdeyi götürüyor. Yıllarca uyardık. Bölgeye silah sevk etmeyin dedik. Biri birini öldürecek insanların eline Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti silah tutuşturmasın dedik.

Şimdi IŞİD çıktı. Şu Allah'ın hikmetine bakın, Recep Tayyip Erdoğan bu bir terör örgütüdür diyemiyor. İnsanları kurşuna diziyor, göğsünü çıkarıyor, yarıyor, kalbini çıkarıyor, çiğ çiğ yiyor ama o sırtını sıvazlamaya devam ediyor. Bunu anlayamıyorum."

Onun derdi başka, onun derdi yeşil dolarlar. Onun derdi o, aile boyu bu planın içindeler.

HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU

"Buradan hükümete çağrıda bulunuyorum. Merkezi Irak yönetimi ile görüşün, bölgesel Kürt yönetimiyle görüşün. Oradaki Türklerin güvence altına alınması için her türlü çabayı gösterin.

Bölgede kan akmasın diyoruz. Eğer bir gün faturası Türkiye'ye ağır çıkarsa bunun bir tek sorumlusu var, onun adı da Recep Tayyip Erdoğan olacak."

CHP'DEN "SİLAH" DOSYASI

Düne kadar söyledik bölgeye silah sevk etmeyin. Yüzlerce TIR gitti, hepsinin içi silah dolu. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir dosyayı bir arkadaşımız açacak. Göreceksiniz silahı nasıl sevk ediyorlar, nasıl gönderiyorlar, bütün ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşacağız."

"ANKARA'DA HAKİMLER VAR DEDİRTEN ANAYASA MAHKEMESİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"


Anayasa Mahkemesi'nin "Balyoz" kararına işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Karar oy birliği ile alındı. İkinci nokta şu Ankara'da hakimler var dedirtti. Üçüncü nokta şu; AİHM'e başvurmadan bu ülkenin yargıçları kendi özgür iradeleriyle Türkiye'nin en temel sorununa çözüm getirdiler. Üç noktada çok önemlidir. Ankara'da hakimler var dedirten Anayasa Mahkemesine şükranlarımı sunuyorum.

Üretilen delillerle insanlar mahkum ediliyor dedik, onlar bize "siz de Ergenekoncusunuz, siz de darbecisiniz' dediler.

Mahkeme kararı bu verdi diye geriye dönüp kendimizi ve vicdanımızı sorgulamayacak mıyız, bunu yapmak zorundayız. Adalet gelecekse adaletsizliğe yol açanların da hesap vermesi gerekiyor."



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.