Erzurum Düzenleme Tarihi : 16 Ocak 2024 23:34 Haber Girişi : 12 Ocak 2024 11:39

Kılını kıpırdatmadan milyonları kazanmış!

Kılını kıpırdatmadan milyonları kazanmış!
Erzurum'da bir iş insanı TCDD'den kiraladığı iş yerlerini 13 yıldır başkalarına kiraya vererek kılını kıpırdatmadan yılda 2 milyon lira kazandı. Gazeteci Güven Uşun, o iş insanının İstanbul'a göç eden Fuat Kulaçoğlu olduğunu öne sürdü.

CHP Çorum Milletvekili olan Mehmet Tahtasız, geçen günlerde Sayıştay raporunda ortaya çıkan usulsüzlüğü dile getirdi.

 

TCDD’nin Erzurum’da bir iş adamına 28 yıldır kiraladığı taşınmazı, iş adamının 13 yıldır başkalarına kiralayarak kiradan para kazandığı ortaya çıktı. İş insanının bu sayede yıllık 2 milyon liradan fazla kazandığı da belirlendi.  

 

Öne sürülen iddiaya göre Devlet Demiryolları Erzurum’da yer alan 7 bin 327 metrekarelik bir iş yerini yap-işlet-devret yolu ile 1996 yılında bir iş insanına kiraladı. Yapılan anlaşmada 2011 yılında TCDD’ye teslim edilmesi gereken iş yerinin alt kiracıya verme hakkı elde tutularak 10 yıl daha aynı kişide kalması üzerine karar alındı.

 

İş yerinin kiralayan iş adamı da bu iş yeri binalarını 3 farklı iş yerine kiraladı. 3 iş yeri için 2022 yılında aylık 330 bin lira kira bedeli alındı. Fakat asıl gündem olan ise TCDD kiracısı 2022 yılında 330 bin lira kira kazanırken TCDD’ye aylık 157 bin lira kira bedeli ödedi. Bu sayede TCDD binasını kiralayan iş adamı aylık 173 bin lira, yıllık ise 2 milyon 76 bin lira para kazandı.

 

 

 

Bu duruma tepki gösteren CHP’li Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Kiracıyla yapılan sözleşmenin 31 Aralık 2031 tarihine kadar devam edeceği hesaba katıldığında idarenin taşınmazları üzerinden kiracının hiçbir işlem tesis etmeden elde edeceği gelir, yıllar boyu devam edecek ve artacaktır.

 

Öte yandan TCDD her yıl milyarlarca lira zarar ediyor. 2022 yılında da 6 milyar 386 milyon gibi dev bir zarar açıkladı. Bir taraftan zarar edeceksiniz diğer taraftan devletin mallarını birilerine yok pahasına peşkeş çekeceksiniz. Biz bunların takipçisi olacağız. KİT Komisyonu’nda hesabını soracağız” dedi.

 

 

Erzurum Ajans’ın ‘Kim bu iş insanı’ başlığıyla gündeme getirdiği haberle ilgili olarak sosyal medyadan yayın yapan TV Erzurum’un Genel Yayın Yönetmeni Güven Uşun, TCDD kiracısının Fuat Kulaçoğlu olduğunu açıkladı.

 

Yıllar önce Erzurum’dan İstanbul’a göç eden Kulaçoğlu’nun TCDD’den kiraladığı araziyi MİGROS, Vatan Bilgisayar ve Çınar lokantasına kiraladığını açıklayan gazeteci Uşun, “Havadan para kazanmış, buna ballı kıyak derler. Fıkralara konu olacak bir iş” dedi.

 

Uşun’un bu iddiasının ardından iş insanı Fuat Kulaçoğlu’dan henüz bir açıklama gelmedi. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet şen 26 Şubat 2024 22:58

    1 aydan fazla olmuş acaba bir mahkeme veya ceza aldımı. yoksa yapanın yanına kar mı kaldı. hey oradakiler yetkililer acaba ne zaman kılınızı kıpırdatıp devletin malını koruyacaksınız.

  • Meçhul 31 Ocak 2024 09:17

    Ya bumu haberiniz İşte klasik erzurum işi kim ne kadar kazanıyor Sana ne ya gazeteci kardeşim sen git te biraz İstanbul ankarada neler neler var o na bak Bu haberle devletin malını korumuyorsunuz İhale ve sürecindeki kanun var Sen kalkıp bu bedavaya falan filan haber yapıyorsun Bu resmen çekememezlik ve arkadan vurmadır Bu şehre yatırım istihdam sanayi Nasıl gelir onun araştırmasını getirip Şehrin sorunlarını anlatın

  • Ahmet demir 17 Ocak 2024 18:36

    Haberi okuduk valimizde savcımızda hakimimizde bir şey yapmayacak mı. 1 ekmek çalanı hapis ediyorsunuz devletin 2 trilyonu gitmiş bir ceza yokmu. Şayet böyleyse örtün ki ölelim.

  • Dadaş 14 Ocak 2024 12:00

    Geçenki haberinizin altına yazdım ama onaylamadınız yorumumu.

  • Halis demir 13 Ocak 2024 11:24

    Devlet devlet olsa alacağını söke söke alır üstünde ceza verir. Ama nerde o devlet usulsüzlük yapanın elini koparacak kudret. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Ne demek devletin arazisini kiraya vermek sahipsiz mi bu devlet

  • ömer dursu 13 Ocak 2024 11:10

    aynen tüm vakıf dükkanları yağlı ballı beleş kira. devletin üstünden para kaçırma. ha vergi vermemişsin ha vakıf dükkanında bedava oturıyorsun ne farkı var. 5 vakit namazını kaçırmaz ama devletin vakıf dükkanını dibine kadar sıyırır.

  • Ali er 12 Ocak 2024 18:23

    Devlet kendi malının peşine düşsün o biçim araziyi bedava kiralamışlar sonra devlet zarar etti tabi eder. Vatandaş tuttuğunu götürür devlet ol tutmasına izin verme. Senin polisin var mahkemem var. Vakıf dükkanlarında bedava oturanlar Müslüman geçiyor devlet daha buna ne kadar izin verecek piyasa şartları neyse kira o olmalı 50 m2 dükkan 100 tl kira olur mu bu ne terbiyesizlik su bile 15 tl olmuş 100 lira kira verip oturuyorsun insan utanır sıkılır. Taşmagazalar vakıf işhanları ömer nasuhi pasajı hepsi böyle.