Bölge Haber Girişi : 08 Nisan 2010 00:08

Kimya günü törenle kutlandı!

Kimya günü törenle kutlandı!
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü '7 Nisan Kimya Günü'nü düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü “7 Nisan Kimya Gününü” düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Kimya Günü, Fen Fakültesi Orhan Yavuz Konferans Salonunda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla kutlandı. Kutlama programı Kimya bölümü öğrencisi Öznur Seneger’in açılış konuşması, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurullah Saraçoğlu ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu’nun konuşmalarıyla başladı. 

Saraçoğlu, konuşmasında, Kimya Günü’nün amacının Kimya bilimini sevdirmek, Bölüm öğretim üyeleriyle öğrenciler arasındaki iletişimi artırmak, öğrencilerin ayrıcalıklı bir bölümde okuduklarının farkına varmalarını sağlamak, öğrencilere mezuniyet sonrasıyla ilgili bilgiler aktarmak ve sosyal aktivitelerde bulunmak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ise konuşmasında, Rektörlük ve Dekanlık olarak bilim adamlarının yürüttüğü projeleri desteklediklerini söyledi. Küfrevioğlu, yurt içi ve yurt dışı kongrelerine de ciddi anlamda destek verdiklerini hatırlattı. Küfrevioğlu, fakülte olarak, çok sayıda seminer çalışması düzenlediklerini de belirterek, yeni kurulan, “Üniversite Geliştirme Derneği”nin kaynaklarıyla bazı faaliyetlerin desteklendiğini anlattı.

Fen Fakültesi’ne, iş adamlarının katkısıyla yeni laboratuarlar kurmayı amaçladıklarını belirten Küfrevioğlu, çift ana dal ve yan dal eğitimini özendirdiklerini ifade etti. Küfrevioğlu, “Kontenjanlarımızı artırıyoruz.  Kurum içi yatay geçişler konusunda da yeni düzenlemeler yapıyoruz. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölüm Türkiye’nin en iyi kimya bölümlerinden biridir. Başarılarının altında yaptığı çalışmalar var. Çıtanın daha da yükseleceğinden şüphem yok” diye konuştu.

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda, daha sonra, “Fen Fakültesi Akademik Personel Bilimsel Etkinlik Teşvik ödülleri” kapsamında, 2009 yılındaki makale ve proje çalışmaları nedeniyle başarılı bulunan öğretim üyeleri ödüllendirildi.  Analitik Kimya Anabilim dalında Yrd. Doç. Dr. Murat ALANYALIOĞLU, Biyokimya Anabilim Dalında Doç. Dr. İlhami GÜLÇİN, Fizikokimya Anabilim dalında Yrd. Doç. Dr. Mustafa ARIK, Organik Kimya Anabilim Dalında ise Doç. Dr. Hamdullah KILIÇ ödüllerini aldılar. 2009 yılında SAN-TEZ projesi alan Prof. Dr. Yunus KARA’ya, TÜBİTAK projesi alan Prof. Dr. Abdullah MENZEK, Prof. Dr. Arif DAŞTAN, Prof. Dr. Nazan DEMİR, Doç. Dr. Hamdullah KILIÇ, Doç. Dr. Murat ÇELİK, Doç. Dr. Süleyman GÖKSU, Yrd. Doç. Dr. Emin ŞENGÜL ve Yrd. Doç. Dr. M. Serdar GÜLTEKİN’e teşekkür belgeleri takdim edildi. Yine 2009 yılında akademik olarak yükseltilen Prof. Dr. Hasan ÖZDEMİR, Prof. Dr. Mehmet ÇİFTCİ, Prof. Dr. Semra KARACA ve Doç. Dr. Nurhan KİSHALI’ya cüppe giyme töreni yapıldı.

Program, Kimya Bölümü öğrencilerinin şiir ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.