Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Mayıs 2016 15:18

Kırgız Ressamın eserleri büyüledi

Kırgız Ressamın eserleri büyüledi
Atatürk Üniversitesi TÜRKİYAT Araştırmaları Enstitüsü tarafından organize edilen Kırgız Resim Sanatı ve Resim Sergisi, Kültür Merkezindeki fuaye alanında açıldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi TÜRKİYAT Araştırmaları Enstitüsü tarafından organize edilen Kırgız Resim Sanatı ve Resim Sergisi, Kültür Merkezindeki fuaye alanında açıldı. 

Kırgız Ressam Baizak Alibayev'in de katıldığı sergi açılışına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kültür Merkezindeki serginin açılışına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Keleş, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kırgızistan Güzel Sanatlar Enstitüsünde akademisyen olan Ressam Baizak Alibayev, açılış töreninde 35 yıldır resim yaptığını dile getirdi. Türkiye'ye ilk defa geldiğini ifade eden Baizak Alibayev, gösterilen yoğun ilgi karşısında duygusal anlar yaşadı. Açılışta gözyaşlarını gizleyemeyen Kırgız Ressam Alibayev, "Erzurum beni gerçekten çok etkiledi. Erzurum Bişkek'e çok benziyor. Özellikle Palandöken'e bir yakınlık duydum. Erzurum şehri çok güzel ve çok etkilendim. Kardeşlerimi dostlarımı görmek beni çok duygulandırdı. Onun için gözyaşlarıma hakim olamadım" dedi.

Türk dili, tarihi, kültürü, medeniyeti, arkeolojisi, sanatı, sanat tarihini Türk Milletine ait her şeyi araştırdıklarına dikkati çeken Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, "Atatürk üniversitesi rektörlüğü bizlere sağlamış olduğu imkanlar ve bizimle birlikte Türk dünyasına bakışı bunda çok büyük rol oynadı. Erzurum bilim sanat ve kültür merkezidir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.