Eğitim Haber Girişi : 15 Mart 2012 22:02

Kış okuluna 10 ülkeden 35 öğrenci katıldı

Kış okuluna 10 ülkeden 35 öğrenci katıldı
Atatürk Üniversitesi’nde 27 Şubat - 16 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen uygulamalı Türkçe eğitimi konulu Uluslararası Kış Okulu öğrencileri düzenlenen törenle ‘Katılım Sertifikalarını’ aldılar.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi’nde 27 Şubat - 16 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen uygulamalı Türkçe eğitimi konulu Uluslararası Kış Okulu öğrencileri düzenlenen törenle ‘Katılım Sertifikalarını’ aldılar.
Atatürk Üniversitesi Diş İlişkiler Ofisi ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen programda öğrenciler Türkçelerini ilerlettiler ve Türk kültürü eğitimi aldılar.
Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen sertifika töreninde 10 ülkeden katılan 35 öğrenciye katılım sertifikaları yanı sıra Kış Okulu’nda farklı eğitim faaliyetlerine harcadıkları iş yüküne dayalı, ‘AKTS’ kredileri ve aldıkları notları belirten resmi belge (transktipt) verildi.
Diş İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, törende yaptığı konuşmada, “Öğrenciler, belgelediğimiz, yapmış oldukları eğitim faaliyetlerinden elde ettikleri kazanımlara dayalı kredilerini, kendi okullarında, kredi olarak saydırabilecekler” dedi.
“Atatürk Üniversitesi’nin saygınlığına katkı verecek olan bu durum, Bologna Süreci sonuçlarının basit bir uygulama örneği olarak nasıl bir fayda sağladığını göstermesi açısından önem arz etmektedir” diyen Yavuz, Atatürk Üniversitesi Kış Okulu’na bu yıl Kazakistan, Litvanya, Gürcistan, Finlandiya, Bosna-Hersek, Belarus, İran, Almanya gibi ülkelerden 35 öğrencinin katıldığını bildirdi.

Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve DİLMER Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş ise geleneksel hale getirilen programın önümüzdeki dönemlerde daha kurumsal bir yapı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu da Kış Okulu’nun önümüzdeki dönemde yüksek lisansa yönelik olarak da düzenleneceği müjdesini verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.