Türkiye Haber Girişi : 19 Nisan 2014 15:07

Kısa dönem askerlik uzadı

Kısa dönem askerlik uzadı
Uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin ardından üniversite mezunları için askerliğin 12 gün uzadığı ortaya çıktı.
Erzurumajans-Genelkurmay Başkanlığı tarafından yedek subayların belirlenmesi için her yıl yapılan test ve mülakat sınavlarının kaldırılması kısa dönem askerliği uzattı.

SINAV MARATONU SÜREDEN DÜŞMEYECEK

Üniversite mezunlarının girdiği bu sınavlar her yıl aralık, nisan ve ağustos celp dönemlerinin ilk 3 gününde yapılıyor, sınav sonuçları 12'nci gün açıklanıyordu. 12 ay görev yapacak yedek subay adayları ile 6 ay kısa dönem askerlik yapacakları ayın 12'sinde birliğine teslim oluyordu. 12 günlük sınav maratonu ise askerlik hizmet süresinden düşüyordu.

12 GÜN GEÇ TEZKERE ALACAKLAR

Ağustos 2013'te yapılan düzenleme ile test ve mülakatların yerine, yedek subayların bilgisayar ortamında Askeralma Daire Başkanlığı tarafından yapılması kararlaştırıldı. Test ve mülakatların kaldırılmasıyla birlikte askerlik sevk tarihi ile başladı. Bu durum üniversite mezunlarının askerlik süresini 12 gün artırdı.

ÜNİVERSİTELİLER ŞİKAYET ETTİ

4
üniversite mezunu genç, Meclis'e gönderdikleri dilekçelerle askerlik süresinin uzamasından şikayetçi oldu. Dilekçelerde "Uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin emsal teşkil etmesi ile kısa dönem askerliğin de 12 gün kısaltılarak bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep etmekteyiz" denildi. (Haberler.com)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DİNÇER MADENCİOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    KISA DÖNEM YAPACAK OLUPTA 12 GÜNÜN ACİZLİĞİNİ YAPAN ÖĞRENCİLİK ZIRHINA BÜRÜNMÜŞ ŞAHSİYETLER (!) GÜNEYDOĞUDA ŞEHİT DÜŞEN 20 YAŞINDAKİ GENÇLERİN BIRAK 5 AY YAPTIKLARI ASKERLİKTE 12 GÜNÜN HESABINI YAPMAK,ÇATIŞMA ESNALARINDA CANLARINI DÜŞÜNECEK 12 SANİSELERİ OLMADI.SİZLER 12 GÜNÜN HESABINI YAPARKEN BU GENÇLERİN DURUMU HİÇMİ VİCDANINIZI SIZLATMIYOR.

  • HACI AHMET SOYSAL 01 Ocak 1970 02:00

    Askerlik Mevzusunun TÜRK Çocukları Arasında Münazara Konusu olması insanın içini acıtıyor.Aslında Olması gereken şu;Askerlik lisans mezununada İlkokul görmeyenede aynı olmalı.Vatan hiçbirşeyle mevzubahis edilemez.Lisans Mezunu Kısa yapıp gelip işine bakacakmış.Bu Ülkenin Mühendis Kadar terziyede ihtiyacı var.O zaman oda kısa yapıp gelsin.Bu ayrım halk arasında ihtilaflara sebep oluyor.Ben 2 üniversite .mezunu olarak 15 ay aslanlar gibi askerlik.yaptım.Şimdi içim rahat.Bu vatanın ekmeğini yer imkanlarını kullanırken vicdan azabı çekmiyorum.Kaçmadım gün hesabı yapmadım delikanlı Gibi,Erkek Gibi.Yapıp geldim.Lisansımı Sonra tamamladım.Ne mutlu Gün hesabı yapmadan delikanlı erkek gibi askerlik yapabilenlere....