Bölge Haber Girişi : 27 Mayıs 2010 12:42

Kızını icrayla elinden aldılar!..

Kızını icrayla elinden aldılar!..
Mersin'in Tarsus ilçesinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmaya karar veren çiftin çocuklarını avukat baba alınca anne perişan oldu.

Erzurum Ajans-Mersin'in Tarsus ilçesinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmaya karar veren çiftin çocuklarını avukat baba alınca anne perişan oldu. Kocasının oğlunun ardından 7 yaşındaki kızını da icra yoluyla kendisinden aldığını ileri süren Zeynep Ekmekçi, kendisine gösterilmeyen evlatları için gözyaşı döküyor.
13 yıl önce evlenen ancak 2 yıl önce boşanmaya karar veren Zeynep (32) ve Mehmet Habib Ekmekçi (38) çiftinin mal ve çocuk paylaşımı da dağılan yuva kadar dramatik oldu. Ferit Yağız (12) ve Ceren Asu (7) adlı iki çocukları olan çift, evliliklerinin 11. yılında anlaşamayınca avukat Mehmet Habip Ekmekçi eşinden boşanmaya karar verdi. Bunun üzerine Zeynep Ekmekçi, iki çocuğunu da alarak ailesinin Erzurum'daki evine döndü. Mehmet Habip Ekmekçi de Tarsus Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. 2009 yılında
açılan davanın ardından Ferit Yağız babasının yanında kalmak istediği için yeniden Tarsus'a dönerken, Ceren Asu küçük olduğu için annesinin yanında kaldı. Ancak baba Ekmekçi, kızı ve eşinin üzerine olan araç ve arsayı alabilmek için mahkemeye ihtiyati tedbir kararı koydurdu. Zeynep Ekmekçi Erzurum'da köyde olduğu için mahkeme günleri ve kararları tebliğ edilmedi. Ayrıca baba mahkemede, kızının okul çağına geldiğini ve astım hastası olduğunu, buna rağmen hem okula gönderilmediğini hem de hastalığının
tedavi edilmediğini belirterek kızına da ihtiyati tedbir kararı koydurmak istedi. Mahkeme heyeti, küçük kızın icra yoluyla annesinden alınmasına karar verdi. 7 yaşındaki Ceren Asu annesinden icra yoluyla alınırken, anne hukuk mücadelesi başlattı.
Zeynep Ekmekçi, Adalet Bakanlığı'na bir mektup yazarak yardım istedi. 1.5 yıldır çocuklarını göremediğini anlatan gözü yaşlı anne, Erzurum'dan Tarsus'a 800 kilometre yolu çocuğunu görmeye geldiğini belirterek, "Eşim iki çocuğumu da benden aldı. Kızımın okula gitmediğini belirterek, benden kızımı icra yoluyla aldı. Ancak kızım anaokuluna gidiyor, belgesi de var. Yağmurcuk İlköğretim Okulu'ndan belge aldım. Ama eşim belge almadan mahkeme karar vermiş. Bu nasıl oluyor ben anlamıyorum. Kızımı görmeye geldim
ama onu görmeden gidiyorum" dedi.
Eşinin avukat olduğunu ve çok yoğun olduğunu anlatan Ekmekçi, "Eşimin kızıma zaman ayırıp bakması imkansız. 7 yaşındaki kızımın bana ihtiyacı var. Küçücük kız annesiz ne yapabilir. Ben çocuklarımı görmek istiyorum. Arabadan, arsadan vazgeçtim. Tek isteğim çocuklarımı görebilmek" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.