İlçeler Haber Girişi : 26 Şubat 2012 17:07

Korkut'un hedefleri AK gençleri heyacanlandırdı

Korkut'un hedefleri AK gençleri heyacanlandırdı
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Gençlik Kolları üyelerine 30 aylık hizmet dönemini ve kalan 2 yıllık görev süresinde planladıkları projelerini anlattı.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Gençlik Kolları üyelerine 30 aylık hizmet dönemini ve kalan 2 yıllık görev süresinde planladıkları projelerini anlattı.
Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman Ve Gençlik Kolları üyelerinin katıldığı toplantı 1.5 saat sürdü. Korkut’un görsel sunum eşliğinde çizdiği portre gençleri heyecanlandırdı. Yaptığı hizmetleri, devralınan yükleri bir bir anlatan Ali korkut, 22 milyon lira olan ve yüzde 95’i maaşları kapsayan bütçeden 58 milyonluk hizmet yüklü bütçeye ulaştıklarını hatırlatarak hedeflerinin 70 milyonu aşmış bütçe olduğunu söyledi.
Ali Korkut, hafta sonu Ak Partili gençlerle bir araya gelerek yaptığı hizmetleri anlattı. Ak Parti İl Başkanlığı binası toplantı salonunda yapılan toplantıda Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görev süresinin uzun bir özetini aktarırken, 2013 yılı sonuna kadar devam edecek olan projelerini anlattı. Görsel sunumla yapılan çalışmaları anlatan Korkut, Yakutiye Kent Meydanı, park ve mesire alanları, Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi ve yolu, gibi hayati hizmetlerini anlatırken, devraldığını belediyenin 830 personel ve 72 milyon liranın üzerinde bir borç stokuna sahip olduğunun unutulmamasını istedi. Seçilmesinin ilk yılında 640 dolayında personelin kamuya aktarımının sağlandığını, piyasa ve işçilere olan 20 milyonun üzerinde borcun ödendiğini anımsatan Korkut, “Çok şükür, artık önünü gören bir belediyeyiz. “ dedi.
Korkut, gelinen noktada yatırımcı bir belediye olduklarını vurgulayarak “Önce sorunları çözdük, ardından kurumsallık yolunda önemli adımlar attık. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projemiz şehir ufkunu açarken, geleceği kurtaracak bir konsepte sahip önemli bir projedir. Hasanibasri ve Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projelerimiz, binlerce insanımızı olası bir küçük ölçekli depremde dahi toprak altında bırakacak şartlardan kurtarmaktadır. Erzurum inşaat sektörü ve inşaata bağlı yüzlerce alanda canlılık getirmiştir. Bu projelerin devamı da şehir merkezini güzelleştirirken, ekonomiyi de tetiklemeye devam edecektir. Artık yoluna emin adımlarla devam eden, hizmeti öncelikli konuma getiren bir belediye var. Gelinen durumun siz partili gençlerimizi de mutlu edeceği inancını taşıyorum” şeklinde konuştu.
Görsel bir sunuyla Üç Kümbetler ve çevresi için yapılması planlanan Fuar alanı, butik oteller, kültür merkezi ve atölyelerin yer alacağı alanın detaylarını anlatan Ali Korkut, “Üç kümbetler Erzurum için çok önemlidir. Şehrin canlanmasına, ekonominin yeniden işlerlik kazanacağı imkanlara kavuşacağı enstrümanları içinde barındıran proje aynı zamanda kültür, tarih ve inanç turizmini de etkileyecek özellikleri taşıyor. Avrupa’da olsa uçurulacak bir şehir Erzurum, maalesef bizim dönemimize kadar yetim bırakılmıştır. Tarihi eserlerin önemini insanımız yakın zamanda etkilenerek fark edecektir.” İfadelerini kullandı.
A
li korkut, Erzurum merkezde basit binalardan oluşan mahallelerin yer aldığını, kentsel dönüşüm projelerinin merkezden başlayarak çevreye yayılacağını belirterek “Hasanibasri, Hacıcuma Kentsel Dönüşüm projelerimiz bir anlamda kent merkezinin yeniden doğuşudur. Bu mahalleler yalnızca basit ve olası bir depremde yıkılacak binalardan kurtulmuyorlar. Aynı zamanda yeniden doğuyorlar. Buralar için uygulayacağımız projeler yeni ekonomik alanlarının doğmasını sağlayacak. Merkezden çevreye yayılacak dönüşüm projelerimiz de aynı etkiyi gösterecektir. Biz Erzurum’un 700 binlere ulaşacak bir nüfusu besleyecek ekonomiye ulaşmasının mümkün olduğuna inanıyorum. Çalışmalarımız da bu inancın fiile dönüşümüdür” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.