Bölge Haber Girişi : 11 Kasım 2010 01:00

Korunmak için ekmek ve sopa taşıyorlar!..

Korunmak için ekmek ve sopa taşıyorlar!..
Erzurum'un Maksutefendi Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 300 köpek vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Maksutefendi Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 300 köpek vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Mahalle muhtarı Burhanettin Atmaca, köpek saldırılarından dolayı hava karardıktan sonra sokağa çıkanların yanlarına ekmek veya sopa aldığını belirtti. Kentteki köpeklerin büyük çoğunluğunun mahallelerini mesken tuttuğunu kaydeden Burhanettin Atmaca, “Yedi bin nüfuslu mahallede 25 kişiye bir köpek düşüyor

Gün içerisinde azalan hayvan sayısı hava karardıktan sonra artıyor. Gündüzleri sessiz olan ve insanlardan kaçan köpekler, akşamları açlık ve soğuğun da etkisiyle vatandaşlara saldırıyor. Özellikle akşam okuldan çıkan çocuklar bu saldırılara maruz kalıyor. Bir çok kişi bu saldırılardan dolayı hastanelerde tedavi gördü. Mahalleli saldırılardan korunmak için sokağa çıktığı zaman yanına ekmek veya sopa alıyor. Aksi takdirde köpeklerlerin saldırılardan kurtulamıyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sokak hayvanlarını toplama merkezinde kısırlaştırdıktan sonra yine doğal ortamlarına bıraktıklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.