Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Köşk'ün rengi 21 yıl aradan sonra değişti

Köşk'ün rengi 21 yıl aradan sonra değişti
Üç dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli cumhurbaşkanını konuk edecek.
Erzurumajans-Halkınrn seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe rntaraftarı olarak 21 yıl aradan sonra bu ambargoyu sona erdiren isim rnoldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal rnAtatürk'ten itibaren 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e kadar hiçbir rncumhurbaşkanı, hangi futbol takımını tuttuğunu açık bir şekilde dile rngetirmedi. 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile 8'inci Cumhurbaşkanı rnTurgut Özal'ın Fenerbahçe'yi tuttuğu bilinirken; 9'uncu Cumhurbaşkanı rnSüleyman Demirel, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11'inci rnCumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyah-beyaz renklere ilgi duyduğunun rnöğrenilmesiyle son 3 dönemde Çankaya'nın rengi siyah-beyaz olarak rntescillenmişti.

ÇANKAYA KÖŞKÜ YENİDEN SARI-LACİVERT

3 rndönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü'nde rnfutbol ilgisiyle bilinen ve koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan rnRecep Tayyip Erdoğan, 91 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk kez, yapılan rnbir seçimde halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak 21 yıl aradan sonra rnbu ambargoyu sona erdiren isim oldu.

Başbakan Erdoğan aynı rnzamanda, "Türkiye'deki kulüplere eşit mesafedeyim ama tabii ki rnFenerbahçe'ye çocukluğumdan beri özel bir muhabbetim var" sözleriyle rnhatırlanıyor. Kasımpaşa'dan Çankaya'ya uzanan hayatına çok şey sığdıran rnErdoğan'ın gençliği futbol ve siyasetle geçti. Siyasetle uğraştığı rndönemde futboldan da kopmayan Erdoğan, 15 yaşındayken Camialtı Spor rnKulübü'nde futbola başladı. Erdoğan daha sonra transfer olduğu İ.E.T.T rnile 1976'da İstanbul şampiyonluk yaşadı. Bu sırada Fenerbahçe'den teklifrn gelse de babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemedi. rnErdoğan, 12 Eylül Darbesi'yle futbol hayatını noktaladı.

Gençlerbirliğirn Başkanı İlhan Cavcav, geçtiğimiz günlerde Başakşehir Fatih Terim rnStadyumu'nun açılışında yeşil sahalara dönen Başbakan Erdoğan'a, övgülerrn yağdırmış, "Başbakanımız siyasetteki formunu, futbolda da gösterdi. rnFutbolu çok iyi biliyor. Sayın Başbakanımıza 10 milyon Avro transfer rnteklifinde bulunuyorum. Bizim formamızla çok gol atar ve şampiyon rnoluruz" açıklamalarında bulunmuştu.

Ö
te yandan kulislerde rnyeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacağı dile getirilen Dışişlerirn Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Beşiktaşlı olduğu biliniyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.