Bölge Haber Girişi : 11 Eylül 2010 16:35

KPSS İddiaları düşündürücü!..

KPSS İddiaları düşündürücü!..
AK Parti Fazilet Dağcı Çığlık, KPSS Skandalının Referandum Öncesinde Yaşanmasının Düşündürücü Olduğunu Açıkladı.

Erzurum Ajans-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) skandalının referandum öncesinde yaşanmasının düşündürücü olduğunu açıkladı.
Fazilet Dağcı Çığlık, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10–11 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS'de soruların sızdırılması olayının hükümeti yıpratma amaçlı olduğunu savundu.

Çığlık, "KPSS'de yaşanan skandaldan dolayı çok üzüntü duyuyorum. Referandum öncesinde bu skandalın yaşanması çok düşündürücü. Şu anda KPSS'nin iptali gibi bir durum yok. En fazla 'Eğitim Bilimleri' iptal edilebilir. Çünkü bu sınava giren 800 bin kişi aileleriyle birlikte 5 milyon kişiye ulaşıyor. 5 milyon kişinin mağdur edileceğine inanmıyorum. Kopya çekenler, çürük elmalar ayıklanacak. Bu sınava hakkıyla hazırlanıp kazananların geleceğiyle oynamak olmaz." dedi.

Milletvekili Çığlık, öğretmen atamalarıyla ilgili yaşanan problemin ise Cumhuriyet tarihinin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dönemine denk gelmesinin de kendisini üzdüğünü kaydetti.

Çığlık, "Cumhuriyet tarihinin ilk ve en başarı kadın Milli Eğitim Bakanı döneminde öğretmen atamalarıyla ilgili bu sorunun ortaya çıkması çok manidar." ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.