Erzurum Haber Girişi : 13 Aralık 2012 15:56

Küçükler Büyükşehir Yasası'nı değerlendirdi

Küçükler Büyükşehir Yasası'nı değerlendirdi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası’nı değerlendirdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası’nı değerlendirdi. Küçükler, “Bu yasa sayesinde Karaçoban’dan Hınıs’a, Tekman’dan Karayazı’ya varıncaya kadar tüm ilçelerimiz hizmetlere en üst seviyede ulaşma imkanı bulacak” dedi.

“6360 sayılı ’On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un yürürlüğe girmiş olmasının yankıları sürüyor. Söz konusu düzenlemeyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylanan yasanın reform niteliğinde olduğunu söyledi. Büyükşehir belediyelerinin hizmet sınırlarının bütün ili kapsayacak şekilde genişletilmesini öngören yeni düzenlemeyi değerlendiren Başkan Küçükler, “Şehirlerin çok daha modern bir yapıya kavuşması anlamında bu yasaya ihtiyaç vardı” ifadesini kullandı.

KÜÇÜKLER: HİZMETLERDEN ARTIK İLÇELERİMİZ DE İSTİFADE EDEBİLECEK

Yürürlüğe giren yeni düzenlemenin uzun yıllardan beri atılması beklenen bir adım olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şunları söyledi: “Hizmetlerle ilgili bütün planlamalar ve üst ölçekli düzenlemeler ancak il sınırlarının büyükşehir sınırı olmasıyla mümkün olabilecekti. Yeni yasa işte buna imkan sağlıyor. Öbür türlü düşünecek olursak; mesela Karaçoban, Karayazı veyahut Tekman gibi ilçelerimiz mevcut yapıları itibariyle maalesef gelişemeyecek. Yaygın bir deyimle; ilçelerimizin boyu ne uzanacak, ne de kısalacak. Bu yasayla birlikte artık o kırsal dediğimiz bölgelerde de hizmet en üst seviyede verilmiş olacak. Yani şehir merkezinde yaşayan halkımızın istifade ettiği hangi hizmet varsa, ilçelerde de bu hizmetlerden istifade edilebilmesi sağlanacak. Dolayısıyla sadece merkeziyle değil, tüm ilçeleri ve yerleşim bölgeleriyle modern, yaşanabilir bir şehir oluşturacağız. Kaldı ki; bu yasayla elde edilecek kazanımları ilerleyen dönemlerde halkımız da çok yakından müşahede edebilecek. Yasanın hazırlanması ve yürürlüğe girmesi sürecinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Öte yandan “6360 sayılı ’On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un hazırlık sürecinde Başkan Küçükler de, Erzurum’daki ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelmiş, bilgilendirme amacıyla çeşitli ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştirmişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.