Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2010 12:42

Küçükler: Gazeteciler gurur kaynağımız!..

Küçükler: Gazeteciler gurur kaynağımız!..
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yayınladığı mesajda “Herkesi daha çok gazete daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum” dedi.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ! Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Herkesi daha çok gazete daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum” dedi.

Başkan Küçükler, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basınımızın, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi vardır. İlimizde de bu önemli göreve katkıda bulunan, yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız, yurttaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmektedir ve getirmeye devam edecektir. İlimiz de faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile tüm dünya ya ulaşan güçlü basınımız hepimiz için gurur kaynağıdır.

Dünya ile paylaştığımız bu zenginlik Erzurum için büyük bir avantaj ve kazanımdır. Yeri geldiğinde fiziksel ve duygusal olarak çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazancın maddiyat olmadığı, sadece hayatını geçindirmek ya da daha çok kazanmak olmadığı, yapılan için manevi boyutlarının da bulunduğu, her ortamda canı pahasına verilen uğraştan bellidir. En doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba, paylaşılan fikirler ve duygular ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan manevi zenginliğin, ne kadar çok insana ulaşılırsa o oranda arttığına inanıyorum. Herkesi daha çok gazete daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum.

Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, görevi başında hayatlarını kaybeden basın şehitlerine bir kez daha Allahtan rahmet diler, medyamızın tüm fikir işçilerine en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.