Ekonomi Haber Girişi : 30 Mayıs 2017 19:00

KUDAKA, yatırım alanlarını belirledi

KUDAKA, yatırım alanlarını belirledi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum, Erzincan ve Bayburt'un yatırım alanlarını belirledi.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum, Erzincan ve Bayburt'un yatırım alanlarını belirledi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bankası işbirliğinde ekonometrik ve finansal analizler yoluyla hazırlanan çalışmalarda illerin tarım, turizm, sanayi sektörlerinde mevcut durumu ortaya konuldu. İç- dış ticaret analizi, kümelenme analizi, girdi-çıktı analizi, ileri-geri bağlantı katsayıları gibi analizler yoluyla Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin potansiyel yatırım konuları tespit edildi. Yapılan analizler neticesinde Erzurum için 72 adet, Erzincan için 42 adet ve Bayburt için 21 adet yatırım konusu önerildi.

KUDAKA yetkilileri, "Ülkemizin doğu-batı ve kuzey-güney doğrultusunda kesişen yollarının kavşak noktasında bulunan, tarım, turizm, sanayi ve madencilikte önemli bir altyapı barındıran, sahip olduğu üniversite, sağlık altyapısı ile önemli bir hizmet sunum odağı olan, genç, dinamik nüfusa sahip TRA1 Düzey 2 Bölgesinin potansiyelini ortaya koymak, ülke ekonomisine katkısını artırmak üzere Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Erzurum-Erzincan ve Bayburt uygun yatırım alanları çalışmaları kamuoyunun hizmetine sunuldu. Söz konusu yatırım konuları için fizibilite raporu hazırlanması çalışmaları Ajans tarafından ayrıca gerçekleştirilecektir" dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.