Ekonomi Haber Girişi : 06 Temmuz 2013 13:58

KUDAKA başarılı projeleri açıkladı

KUDAKA başarılı projeleri açıkladı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Haziran ayında destek almaya hak kazanmış projeleri belirledi.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Haziran ayında destek almaya hak kazanmış projeleri belirledi.

Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında değerlendirme komisyonu tarafından ele alınan 3 projeden biri olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne ait, 27.4 bin TL Ajans desteğini öngören "Yüksek Öğrenimin TRA1 Bölgesi Üzerindeki Ekonomik Etkisi" başlıklı faaliyet teklifi Ajans Genel Sekreterliğince başarılı bulundu.
KUDAKA tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Doğrudan Faaliyet Desteği mevzuata uygun olarak, ulusal plan ve programlar çerçevesinde bölgesel gelişme planları ve programların uygulama kapasitesini geliştirmeye ve yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamayı amaçlamaktadır. Programımıza kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilmektedir. Program için 600.000 TL tutarında bütçe tahsis edilmiş olup, söz konusu bütçe bitene kadar programımıza başvuru yapılabilecektir.

Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında teslim alınan projelerden üçü değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilmiş, bunlardan bir tanesi 70'in üzerinde puan alarak başarılı bulunmuştur. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne ait, 27.490,00 TL Ajans desteğini öngören "Yüksek Öğrenimin TRA1 Bölgesi Üzerindeki Ekonomik Etkisi" başlıklı faaliyet teklifi Ajans Genel Sekreterliğince başarılı bulunarak, Yönetim Kurulu'nun onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulu söz konusu projenin desteklenmesine karar vermiştir." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.