Bölge Haber Girişi : 18 Mart 2010 10:56

Kültür Merkezi yenilenip açıldı!

Kültür Merkezi yenilenip açıldı!
Ciddi bir onarım geçirdikten sonra, özel bir şekilde dekore edilen ve teknolojiyle donatılan Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi görkemli bir törenle kapılarını kültür ve sanat faaliyetlerine açtı.

Ciddi bir onarım geçirdikten sonra, özel bir şekilde dekore edilen ve teknolojiyle donatılan Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi görkemli bir törenle kapılarını kültür ve sanat faaliyetlerine açtı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni Kültür ve Gösteri Merkezi’nin önünde başladı. Burada kısa bir açılış konuşması yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitenin imkânlarıyla yenilenip hizmete sokulan Kültür ve Gösteri Merkezi’nin 500 koltuk kapasitesine sahip, modern bir merkez olduğunu söyledi.

“Atatürk Üniversitesi’nin amaçlarından biri de, öğrencilerinin, derslerini olduğu gibi, sanatsal faaliyetleri de rahat bir ortamda takip etmeleri ve bizzat içinde yer almalarını sağlamaktır,” diyen Rektör Koçak, bilimsel ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini, 2008-2009 öğretim yılında, 137’si bilimsel, 61’i sanatsal olmak üzere 198 etkinlik düzenlendiğini hatırlattı. Rektör Koçak, açılışı gerçekleştirilen Kültür ve Gösteri Merkezi’nin Atatürk Üniversitesi’nin sahip olduğu diğer merkezler gibi, kamu kurum ve kuruluşlarının yararlanmasına açık olacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından başlayan lazer gösterisiyle aynı anda yapılan ve dakikalarca süren havai fişek gösterisi meydanı dolduran kalabalığa unutulmaz dakikalar yaşattı.

Tören daha sonra Kültür ve Gösteri Merkezi’nin içinde, binanın eski halini ve inşaat süreçlerini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Ardından kısa bir takdim konuşması yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kültür ve Gösteri Merkezi’nin bu hale gelmesinde maddi manevi büyük çabaların gösterildiğini belirterek, yüklenici firmaya teşekkür etti.

Kültür ve Gösteri Merkezi’nin açılışı Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu muhteşem gösteriyle sona erdi.

Kültür ve Gösteri Merkezi’nin açılışı törenini Atatürk Üniversitesi yönetimi, dekanlar, öğretim görevlileri, kent yöneticileri ve bürokratlar ile öğrenciler, aileler ve çocukları izledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.