Erzurum Haber Girişi : 11 Nisan 2013 14:10

Kuma davası Erzurum'da başladı

Kuma davası Erzurum'da başladı
İntihar eden kadının kocasıyla kuma davası kavgalı başladı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da eve kuma getirdiği için bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayıp intihar ettiği iddia edilen 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Davada tutuksuz yargılanan Netice Barçın'ın 30 yaşındaki eşi Kamil Barçın'ın savunmasını yaparken, "Eşim camdan atlarken tutmak için aşağıya koştum" sözlerine, hakim Haşim Kızıltaş, "Tutmak yerine neden aşağıya indin. Evin 4'üncü kattan inip nasıl yetişmeyi düşündün" diye sordu. Kamil Barçın ise o psikolojiyle ne yaptığını bilemediğini söyledi.

Merkez Palandöken İlçesi'nin Kayakyolu semtindeki Abdurrahman Gazi Mahallesi  2'nci Yazıcı Sokak Doğu Ses Yapı Koop. F Blok Kat 4 Daire No 16'da 3 Haziran 2012 günü yaşanan olayda, Netice Barçın 4'üncü kattan düşerek öldü. Olay anında evde bulunan Barçın'ın eşi ile kuması Esengül Nikbay, genç kadının intihar ettiğini öne sürdü. Ancak olayı soruşturan polis, ölümü şüpheli bularak Netice Barçın'ın eşi ve kumasını gözaltına aldı. Kamil Barçın ile kuma Esengül Nikbay, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

KOCAYA 18, KUMAYA 5 YIL HAPİS İSTEMİ


Netice Barçın'ın babası Necati Kayık da kızının ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, damadı ve kızının kuması hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızının olaydan hemen önce eşi tarafından evlerinin önündeki Şehitlik Parkı'nda dövüldüğünü ve yine dayak yiye yiye evine götürüldüğünü öne sürerek, "Kızım pencereden atılmış olabilir" iddiasında bulundu.

Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın ardından hazırlanan savcılık iddianamesinde Kamil Barçın hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, kuma Esengül Nikbay hakkında ise 'basit kasten yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

KAMİL BARÇIN: NETİCE CAMDAYKEN, ONU TUTMAK İÇİN AŞAĞIYA İNDİM

Davanın ilk duruşmasına Netice Barçın'ın annesi Gülser, babası Necati Kayık, sanık Kamil Barçın katılırken, kuma Esengül Nikbay ise katılmadı. Adana'da olduğu iddia edilen Nikbay hakkında zorla getirilme kararı alınırken, mahkemede ilk olarak Kamil Barçın'ın ifadesi alındı. Eşine kesinlikle şiddet uygulamadığını ve kayınpederinin iddia ettiği gibi olay günü eşini parktan döverek getirme gibi bir olayın olmadığını söyledi. Barçın, "Esengül eve geldikten sonra eşimle aramızda zaman zaman sadece sözlü tartışma oluyordu. Kesinlikle kötü davranmıyordum. Dışarıya çıkmıştım telefon gelince eve geldim. Salonda tekrar tartışma çıktı. Esengül ve ben salondan çıktık. Netice salonun kapısını kapattı. Ben birşey yapacağını düşünerek kapının camını kırdım. Netice camdaydı. Ben koşarak aşağıya indim. İndiğimde atlamıştı" dedi.

Barçın'ın "Netice camdaydı. Ben koşarak aşağıya indim" sözleri üzerine hakim Haşim Kızıltaş, "Tutmak yerine neden aşağıya indin? Evin 4'üncü katta, inip nasıl yetişmeyi düşündün? Nasıl tutacaktın?" diye sordu. Hakimin sorusuna "O anki psikolojiyle ne yaptığımı bilmiyordum" cevabını veren Barçın, "Netice'nin pencerede asılı kalacağını düşünerek aşağıya indim. O anki psikolojiyle insanın aklına herşey geliyor" diye konuştu.

ACILI BABA: KIZIMI ÖLDÜRÜP PENCEREDEN ATTILAR

Kızının 11 yıl önce evlendiğini ve o günden sonra da kocasının ailesi tarafından kendilerine gösterilmediğini öne süren acılı baba Necati Kayık da, kızının öldürüldükten sonra pencereden aşağıya atıldığı iddiasında bulundu. Hastaneye gittiğinde kızının saçlarının ıslak olduğunu, bunun da cinayetin banyoda işlenmiş olabileceğinin işareti olduğunu vurgulayan baba Kayık, "Kızımı önce banyoda boğmuşlar sonra camdan aşağıya atmışlar. Adana'dan gelen kumanın 17 yaşındaki kızı da oradaymış. Olaydan sonra 10 gün Ilıca'daki bakım evinde kalmış. Hep birlikte öldürdüler. Tanıkların hepsini bıçakla tehdit ettikleri için kimse gelip ifade veremiyor. Hepsi camdan atıldığını söylüyor. Kamil, kızım yere düştükten sonra aşağıya inmiş cenazesinin üstüne oturmuş. Üzerinde kıyafeti yoktu. Çocuğumu soyundurup attılar" dedi.

NETİCE'NİN ANNESİ: KIZIM KUMASINDAN DAYAK YİYORDU


Anne Gülser Kayık ise kızıyla düğün sonrasında gizlice görüştüklerini ve bu görüşmelerden damadının haberi olmadığını belirtti, "Kızım bana 'Anne kocamdan yediğim dayak neyse de Esengül'den dayak yemem çok zoruma gidiyor" diyen anne Kayık, "Bana boşanacaksın nikahını vereceksin, evden ayrılmayıp bize hizmet edeceksin diyorlar' dedi. Çocuğum bir bayram bile gelip elimizi öpemedi. İzin vermiyorlardı" dedi.

KUMASI İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFI DELİL OLDU


Kayık ailesinin avukatı Ferhat Emer ise Kamil Barçın'ın olay günü eşini dövmediğini söylediğini, ancak polisin olay yeri inceleme raporlarında banyoda Netice Barçın'a ait kan izlerinin olduğuna dikkati çekti. Kamil Barçın'ın avukatı Süha Erdoğdu da Netice Barçın ile Esengül Nikbay'ın yanyana çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu.

Öte yandan mahkeme öncesi ve sonrası iki aile arasında sözlü tartışmalar çıktı. İki ailede çevik kuvvet ekiplerince dışarıya çıkarıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.