Türkiye Haber Girişi : 07 Temmuz 2023 11:23

Kurbanlıklar satılamadan döndü!

Kurbanlıklar satılamadan döndü!
Kurban Bayramı?nda Erzurum?dan batı illerine satılmak için sevk edilen 37 bin kurbanlığın bir kısmı yüksek maliyetlerden dolayı satılamadan geri döndü. Kentte bu yıl fiyatı daha uygun olan 16 bin küçükbaş hayvan kurban edildi.

Kurban Bayramı’nda Erzurum’dan batı illerine satılmak için sevk edilen 37 bin kurbanlığın bir kısmı yüksek maliyetlerden dolayı satılamadan geri döndü. Kentte bu yıl fiyatı daha uygun olan 16 bin küçükbaş hayvan kurban edildi.

 

Artan maliyetler bu yıl kurbanlık fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüzün üzerinde artış yaşanırken vatandaş küçükbaş kurbanlığa yöneldi. Doğu’dan satılmak için büyükşehirlere götürülen kurbanlıkların yüzde 2’lik kısmı ise talep olmayınca geri getirildi.

 

 

Erzurum’da geçtiğimiz yıl İstanbul, İzmir, Bursa olmak üzere batı illerine 20 bin büyükbaş 11 bin de küçükbaş hayvan sevk edildi. Toplamda 31 bini bulan hayvan sayısı bu yıl arttı ancak artış besicilerin küçükbaş hayvan sevkine yönelmesinden kaynaklandı. Bu yıl toplamda 37 bin hayvan sevk edildi. Bu kurbanlıkların 21 binini büyükbaş, 16 binini ise küçükbaş hayvan oluşturdu.

 

Girdi maliyetlerinin artmasıyla fiyatların yükselmesi kurbanlıkların tamamının satılmamasına neden oldu. Sevk edilen kurbanlıkların yüzlercesi satılamadan besicilerle birlikte Erzurum’a geri döndü.

 

 

Erzurum’da kesilen hayvan sayısı düştü

 

Kentte kesilen kurbanlık sayılarında ise düşüş yaşandı. Geçtiğimiz yıl Erzurum’da 26 bini büyükbaş, 13 bini küçükbaş olmak üzere toplamda 39 bin hayvan kesilmişti. Bu yıl ise bu sayı düştü. Kurban Bayramı’nda şehirde 21 bini büyükbaş, 16 bini küçükbaş olmak üzere 37 bin hayvan kesildi. Erzurumlular yüksek maliyetlerden dolayı küçükbaş hayvana yöneldi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.