Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2010 04:58

Laf atmak Dadaşlara yakışmıyor!..

Laf atmak Dadaşlara yakışmıyor!..
Polis Evi'nde gazetecilerle birlikte öğle yemeğinde buluşan Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, görevde bulunduğu 4 ay boyunca yaptığı çalışmaları anlattı

Erzurum Ajans-Polis Evi’nde gazetecilerle birlikte öğle yemeğinde buluşan Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, görevde bulunduğu 4 ay boyunca yaptığı çalışmaları brifingle anlattı. “Dört ayımız doldu hesabını verelim” diye söze başlayan Çelik, yöneticilik anlayışında şeffaflığın hep ön planda olduğunun altını çizdi. Yılın ilk 4 ayında 2 bin 689 suç işlendiğini bu suçların 2 bin 331’nin aydınlatıldığını, 358 olayında faile meçhul olduğunu belirten Müdür Çelik, olay aydınlatma oranının geçen yıl yüzde 81 iken, yüzde 87’ye çıkarıldığını bildirdi. Yine 4 ay içinde 566 kilogram esrar, bir kilogram eroin, 665 adet sikke, 304 bin paket sigara, 55 adet mermi, 15 adet tabanca, 28 ton kaçak çay ve 94 bin 925 litre kaçak yakıt ele geçirildiğini anlatan Müdür Çelik, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün de bin 706 adet bandrolsüz CD ve 42 adet porno film ele geçirildiğini dile getirdi.

 

TRAFİK CEZALARINDA YÜZDE 295 ARTIŞ

 

Emniyet Müdürü Çelik, geçen yılın ilk 4 ayında kesilen trafik cezası miktarının 381 bin 262 lira olduğunu bu yıl ise bu rakamın 1 milyon 257 bin 413 liraya ulaştığını vurguladı. Yüzde 295’lik bir artış olduğuna dikkati çeken Müdür Çelik, sokakta aldıkları önlemler sayesinde de olaylarda yüzde 40’lık bir düşüş yaşandığını kaydetti. İş yeri ve ev hırsızlıklarında da büyük düşüş olduğunu ifade eden Müdür Çelik, “Sokağa hakim olamazsanız evrağa hakim olursunuz. Şimdi biz sokağa hamikiz haliyle evrakla da işimiz yok. Benim polisim sokak polisidir. Elbetteki çözülmesi gereken onlarca sorunuz var. Bunların başında şehir içi ulaşımı ve trafiği geliyor. Halkın yüzsde 80’i özellikle halk otobüslerinden yana şikayetçi. Durak harici indirme, bindirmeler ve bunun gibi daha birçok şey var. Ancak bunların hepsini polisle yapmak mümkün değil. Halkında bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda bir takım çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak trafikle ilgili bir konu olduğunda polis hemen hedef oluyor. Sonuçta otoparkları ya da yolları biz yapmıyoruz. Biz sadece bize verilen bu yollarda düzeni sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

“LAF ATMAK DADAŞLARA YAKIŞMIYOR”

 

Erzurum’un bir üniversite şehri olduğunu anımsatan Müdür Çelik, cinsel istismar konusuna da değindi. Cadde ve sokaklarda özellikle genç kızlara yönelik laf atmaların Dadaşla’ra yakışmadığını vurgulayan Müdür Çelik, bununla ilgili olarak ta kent merkezindeki devriye sayısını artırarak önlem aldıklarını, vatandaşlarında bu konuda daha hassas olması gerektiğini ifade etti.

 

“İNADINA KONUŞMADIM”

 

Müdür Çelik ayrıca Palandöken Gazetesi’nin gündeme getirdiği Erzurum Ajans'ın da menşetlerinden günlerce duyurduğu; alkollü olduğu iddia edilen özel halk otobüsü sürücüsünün polislerle yaşadığı kovalamaca ve ardından gelişen olaylarla ilgili olarakta, “O konuyla ilgili yapılması gerekn ne varsa yapıldı” dedi. Otobüs sürücüsüne yaklaşık bin 200 lira ceza kesildiğini anlatan Müdür Çelik, “Olayda herhangi bir ihmal ya da adam kayırma söz konusu değil. Üstelik sürücüye yapılan testte de alkol çıkmamış. Olay sırasında otobüste olan vatandaşların daha fazla bekletilmemesi için sürücü ve otobüs Yoncalık’taki sevk edire merkezine götürülmüş. Her ne kadar yazsanız da benim yöneticilik anlayışımda şeffaflık var. Bu çok basit bir olay ve öyle ki davacı ya da şikayetçi yok. Ben inadına konuşmadım” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.