Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2011 15:23

Liseliler 'Dumansız Yaşam' için yürüdü!..

Liseliler 'Dumansız Yaşam' için yürüdü!..
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenleri sigaranın zararlarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Dumansız Yaşam' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenleri sigaranın zararlarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Dumansız Yaşam' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Öğrenci ve öğretmenler sigaraya 'Hayır' için yürüdü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Öğrenciler ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla sigaranın zararlarına dikkat çekti. Sigaranın zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyen öğrenciler, 'Sigaraya Hayır' sloganı attı. Öğrenciler yürüyüş boyunca çevredeki vatandaşlara üzerinde, 'Bu günü sigarayı bırakma günü ilan ediyorum!' yazılı 2 bin tişört dağıttı.

"SİGARANIN ZARARLARINI ANLATIYORUZ"

Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı ve Biyoloji Öğretmeni Neslihan Gültekin, toplum ve birey sağlığını tehdit eden sigaraya karşı savaş başlattıklarını söyledi.

Gültekin, bu amaçla çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Okul olarak gerçekleştirdikleri 'Sigara ve Gençlik Projesi' kapsamında sigaranın zararları konusunda öğrencileri ve toplumu bilinçlendirmek istediklerine değinen Gültekin, "Öğrencilerimizle birlikte sigarasız ve dumansız bir yaşam isteğiyle yürüyoruz. Yürüyüş öncesinde Yenişehir Avm'de sigarının zararları konusunda stand açtık, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret edip gül dağıttık. Bugün de sigaranın zararlarına kamuoyunun dikkatini çekmek amacı yürüyoruz. " diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.