Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2011 13:16

Madenler değerlendirilmiyor!..

Madenler değerlendirilmiyor!..
Erzurum'un bir çok ilçesinde bulunan maden ve maden suyu kaynağının gerektiği gibi değerlendirelemidiği bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un bir çok ilçesinde bulunan maden ve maden suyu kaynağının gerektiği gibi değerlendirelemidiği bildirildi. Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından tespit edilen kaynakların, etkili olarak kullanılabilmesi için gerekli tesislerin kurulması gerektiği belirtildi.
Hınıs, Horasan, Oltu aTortum ilçelerinde çok sayıdaki maden suyu kaynağından birçoğunun boşa aktığını kaydeden yetkililer, kaynakların etkili olarak kullanılabilmesi için maden suyu şişeleme tesisi kurulması gerektiğini söyledi.

Pasinler’de Perlit, Horasan ve Oltu’da mermer, Tekman’da mermer ve kireç taşı rezervlerinin değerlendirilmesi için tesis kurulması gerektiğini kaydeden yetkililer, bu tesislerde işlenecek yer altı kaynaklarının piyasaya arz edilebileceğini dile getirdi. Yetkililer, “Erzurum’da kurulacak tesislerde, rafine tuz tesisi, krom madenciliği işleme tesisi, manyezit madenciliği işleme tesisi, mermer araştırma ve işleme, alçı, perlit ve torbalanmış toz kireç üretimi yapılarak iç ve dış piyasaya satış yapılabilir” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.