Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2010 17:30

Mahallebaşı 2. üniversite için tek vücut!

Mahallebaşı 2. üniversite için tek vücut!
Erzurum'da Mahallebaşı esnafı, kurulacak 2. Devlet Üniversitesinin şehrin doğu bölgesinde kurulmasını istediler.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Mahallebaşı esnafı, kurulacak 2. Devlet Üniversitesinin şehrin doğu bölgesinde kurulmasını istediler.
Mahallebaşı semtinde toplanan yaklaşık 100 esnaf adına basın açıklaması yapan Şerif Kırıklar, Erzurum’a ikinci üniversitenin açılmasında emeği geçenlere mahalle başı esnafı olarak teşekk ettiklerini söyleyerek, “Sosyal kültürel ve ekonomi anlamda şehrimizin dengesinin kurulması için bu üniversitenin şehrimizin doğusunda kurulmsı gerekiyor” dedi.
Mahallebaşı Esnaflar Derneği Başkanı Abdurahman Oğuz ise yaptığı konuşmada, “İlimimizde ikinci devlet üniversitenin kurulacak olması bütün hemşerilerimizi sevindirmiştir. Şu bir gerçekki bugüne kadar şehrimize yapılan devlet yatırımlarının tamamı şehrimizin batı ve güney kısmına yapılmıştır. Fakat şehrimizin doğu kısmı adeta virane haldedir. İkinci üniversite şehrin doğu kısmına kurulduğu takdirde Taşmağazalar, Hacı Cuma Mahallesi, Tebrizkapı, Karayolları, Yunusemre, Su Deposu, Abdurrahman Gazi, Süt Evleri, Kars Kapı, Gülahmet Caddesi, Kavak mahallesi, Gölbaşı, Şükrüpaşa, Sanayi, Şehitler, Dağ mahallesi, Hilalkent bölgelerinde sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Mahallebaşı meydanında toplanan yaklaşık 100 esnaf basın açıklamasının ardından dağıldı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.