Ekonomi Haber Girişi : 12 Ağustos 2013 03:53

Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı açıldı

Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı açıldı
Hem Mahallebaşı Semti'ne hareketlilik getirmesi hem de süt ve süt ürünleri satan esnafın bir araya toplanması için yaptırılan modern çarşıda ilk dükkanı şekerci açtı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahallebaşı Semti'nde yaptırılan Erzurum Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı'ndaki ilk dükkanı bir şekercinin açması modern çarşının amacı dışında kullanılıp kullanılmayacağı sorusunu da gündeme getirdi. Geçtiğimiz ay tamamlanan ve dükkanların yanı sıra gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinin de gerçekleştirileceği çarşı da şekerci dükkanı açılması süt ve süt ürünleri üzerine ticaret yapan diğer esnafın tepkisini çekti.  

Çarşının amacının süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren işyerlerinin bir araya toplanması olduğunu belirten esnaf, dükkanlardan birinin şekerciye verilmesine tepki gösterdiler. Süt ve süt ürünleri üzerine ticaret yapan bir çok markaya  çarşıda dükkan açması için teklif dahi yapılmadığını ifade eden esnaf, "Çarşı geçtiğimiz ay hizmete açıldı. Dükkanlar için yapılan ihale iptal edildi.

Hayvancılığın merkezi konumunda olan Erzurum'da süt ve süt ürünleri üzerine ticaret yapan onlarca önemli marka var. İlk olarak burada dükkan açılması için bu insanlara teklif götürülmeliydi. Ancak hiç birine bu konuda bir davet gitmediğini biliyoruz. İnşallah çarşı amacı dışında kullanılmaz. Bir şekercinin orada dükkan açması neyle izah edilecek merak ediyoruz" dediler.

Büyükşehir belediyesinin bu tepkiler karşısında nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. (Kaynak: Palandöken Gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ANKARADAN hemşehri 01 Ocak 1970 02:00

    Çarşının hareketli olması için şekerci,pastaneci,kuaför,çiçekçi ,poşetçi gibi esnaflarında olması gerekli .

  • ANKARADAN bir hemşehri 01 Ocak 1970 02:00

    Kimse kimseye gel dükkanımı tut demez gidersin arartırırsın.Koşturursun ısrarcı olursun o işyerini kaparsın.Kimisi kar eder kimiside zarar eder ticaret budur.Armut piş ağzıma düş yok . Erzurumun sorunu bu zihniyetdir.

  • TUBA GÜNDEKAL 01 Ocak 1970 02:00

    bütün süt ürünleri firmalarına teklif yapıldı.Ben bire bir şahit oldum.Fakat o firmalar ilk adımı cesaretsizlikten hep birbirlerinden beklediler.