Spor Haber Girişi : 28 Eylül 2016 16:00

Mahalleli şampiyon at ve sahibini davul zurna ile karşıladı

Mahalleli şampiyon at ve sahibini davul zurna ile karşıladı
Rehvan At Yarışmasının birincisini Mahallesinde davul zurna ile karşıladılar.
Erzurumajans-Rehvan At Yarışmasının birincisini Mahallesinde davul zurna ile karşıladılar.

Erzurum'un Çiftlik köyünde düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışlarında Oltu'lu Hanifi Vural "Ege Rüzgârı" adlı atı ile birinci oldu. Türkiye'nin 20 ilinden yaklaşık 100 binicinin katılımıyla ile ilk defa resmi olarak Erzurum'da yapılan Geleneksel Rahvan At Yarışlarında Oltu'ya birincilik kupasını getiren Hanifi Vural Oltuluların gururu oldu.

Oltu'nun Zennun Mahallesinde ikamet eden At Yetiştiricisi Hanifi Vural'ı mahalle sakinleri davul zurna ile karşıladı. Mahalle sakinleri, "Zennun Mahallesine böyle bir gururu yaşattığı için Davut kardeşimize ve atına teşekkür ederiz. Gurur duyduk" dedi.

Küçük yaştan beri at yetiştiriciliği ve alım satım yaptığını dile getiren Hanifi Vural ise "Küçüklükten beri atlara karşı özel bir ilgim var. Çok seviyorum. Erzurum'da düzenlenen yarışta Ege Rüzgârı isimli atımla yarışmada birinci oldum. Son derece mutlu oldum. Sağolsunlar mahalleye geldiğimde mahalle halkı beni çok güzel karşıladı. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2 Ekim Pazar günü Ardahan'da yapılacak geleneksel at yarışlarına hazırladığını belirten Vural, bu yarışmadan da oldukça ümitli olduğunu kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.