Makul olan mı benden olan mı

Etrafımda okuyan yazan, haber dinleyen ülkenin meseleleriyle dertlenen kişileri iyi tanırım onlarla hep ortak noktamız vardır.
Bu grup belli gazeteleri, belli TV kanallarını takip ederdi ne zaman ki AKP iktidarı ile Tayyip Erdoğan Gazetelere köşe yazarlarına müdahale etti onları kovmaları için
Patronlarını Maliye ile tehdit etmeye başladı, haksız muameleye uğrayan gazeteciler işlerinden oldular işte etrafımızdaki vicdan sahibi okur takımı Daha önce hiç okumadıkları bu yazarları okumaya başladılar. O yazarların gittikleri yeni gazetelerini almaya onlara destek vermek adına bu köşe yazarlarını takip etmeye başladılar.
Bu gazeteler de hiç bir zaman ulaşamadıkları tirajları yakaladılar.. Bu yazarlarla ilk defa tanışan kitle onları sevmeye, tanıdıkça keşke daha evvel tanısaydık demeye başladılar. Geçmişte bu yazarlara karşı takındıkları tavırdan pişmanlık duymaya başlamışlardı. Haksızlık ettikleri kanaati oluşuyordu ki Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla takındıkları muhalif tavır nedeniyle "eyvah biz bunları yanlış tanımışız" noktasına geldiler.
Bu kafa bir türlü makulu bulamıyor demeye başladılar.
Sanki istedikleri adayı kazandıracak güçteler de adaylar arasında tercih yapmakta zorlanıyorlarmış gibi,AKP ve BDP dışındaki bütün partilerin üzerinde ittifak edebileceği ve Tayyip Erdoğan'ın ezberini bozacak vasıftaki,onun elinden din istismarı yapacak kozları alabilecek özelliklere sahip birinin adaylığına Tayyip Erdoğan'dan çok saldırdılar.
Bu yazarlarla bahsettiğim okur kitlesini bir araya getiren; AKP karşıtlığı,Tayyip despotluğuna duyulan muhalefet duygusuydu.
Gazetesini alan, yazdığı kitapları desteklemek için fazlasıyla alıp eşe dosta hediye eden, televizyonda programlarını kaçırmadan bu insanlarla yazarların arası Cumhurbaşkanlığı adayları konusunda ki anlamsız ideolojik saplantıları yüzünden tekrar açıldı.

Kendi aralarında bile anlaşamamış müşahhas bir adaydan bahsedemeyen müzmin muhalifler acımasızca eleştirdikleri ortak adayı yerden yere vurmaktan asıl hedefi ihmal ediyorlar.
Elde etikleri birşey olmadığını bile anlamayacak kadar ideolojik bakıyorlar.
Bu yeni okur kitlesi gazeteci muhaliflerin istedikleri adaylara oy vermeye itrazsız hazırlar ama olan bu.
Oyun bozan olmamak adına mevcuda razı olmuşlar.
CHP ve MHP'nin ilk defa bir aday üzerinde anlaşmış olması bile Türkiye adına başlı başına bir kazanımdır.
Çalıştıkları Gazetelerden iktidar baskısı nedeniyle kovulan bu yazar takımı bu gazetelerde ancak iş bulabilmişlerdi.Söz konusu gazete ve TV lerin yayın politikaları EKMELETTİN beyin adaylığına karşı oldukları için bu yazarlarda mecburen uyum sağlamak zorunda olabilirler aksi takdirde işsiz kalabilirler.

EKMELEDDİN beyin kusurlarını sıralıyorlar.Babası Mısır'a gitmiş Atatürk karşıtıymış bu minval şeyler ama EKMELEDDİN beyi direk suçlayamıyorlar. Babası üzerinden vuruyorlar.
Deniz Baykal'ın aday olduğunu farzedelim; onun kusurlarını anlatmaya başlasak neler neler diyebiliriz.
Tayyip Erdoğan'ın yasağını kaldırmak için çırpınan adam, partisini büyütemeyen , iktidara getiremeyen, baraj altında bırakan, Tayyiple gizli görüşüp Tayyibin yasağını kaldıran CHP yönetiminin itırazın rağmen onun Başbakan olmasına ortam hazırlayan, Sekreterini Milletvekili eden, sonra kaseti ortaya çıkan, istifa eden bu başarısız adamın adaylığı doğru bir tercih mi?
Böylesie leştiriler EKMELEDDİN İhsanoğluna yapılandan daha tutarlı,daha gerçekçi değilmi?
Başbakanlıkta 3 ay dayanamaz dediği Erdoğan'ı şimdi de Cumhurbaşkanı yapacak deseler haksız mı olurlar?

Ey hayalperest yazar çizer takımı Tayyip Erdoğan tarafından uğradığınız haksızlık nedeniyle Vicdan sahibi hakımızla ilk
d
efa bukadar yakınlaştınız bunun kıymetini bilin biraz kendinizi makul olmaya zorlayın size uzatılan bu samimi eli tutun vesselam. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.